Meny
Hem / Utforska konsten att blanda drinkar som en professionell bartender

11 Juli 2023

Artikel

Utforska konsten att blanda drinkar som en professionell bartender

Drömmer du om att imponera på dina vänner med något annat än en vanlig burköl eller ett enkelt glas vin? Du behöver inte längre vara avundsjuk på bartenders i världsklass, eftersom de nu delar med sig av sina bästa hemligheter för att skapa extraordinära drinkar. Låt oss ta en titt på deras experttips och utforska konsten att blanda en klassisk daiquiri!

Utforska konsten att blanda drinkar som en professionell bartender

Ursprungligen född på den berömda kubanska krogen La Floridita i Havanna, sägs daiquirin ha uppstått när The Daiquiri Mining Company serverade en kreation av rom och lime till några inflytelserika affärsgäster. För att balansera smaken tillsatte de en skvätt socker, och därmed föddes den ikoniska cocktailen som sedan dess har varit en favorit bland bartenders världen över.

Men vad behöver du veta för att bli en mästare på drinkblandning generellt? Här är några insiders tips som kommer att ta dina cocktailfärdigheter till nya höjder:

 1. Is är nyckeln: Använd mer is för mindre utspädning och en uppfriskande kylningseffekt. Var noga med att alltid använda färsk is för varje drink och undvik att återanvända is från tidigare drinkar.

 2. Krossad is för extra flair: För att skapa krossad is, linda in isbitar i en kökshandduk och banka försiktigt på dem med en muddler eller ett annat lämpligt redskap.

 3. Välj rätt glas: Valet av glas kan göra stor skillnad för upplevelsen av en cocktail. Servera en elegant Cosmopolitan i ett stilfullt glas och överväg att använda ett highball-glas för whiskydrinkar. Var kreativ och välj glas med omsorg för att förhöja upplevelsen av din noga skapade cocktail.

 4. Noggrannhet är viktigt: Följ receptet noggrant och undvik att lägga till extra ingredienser bara för att. En välbalanserad cocktail kräver precision och noggrannhet.

 5. Vatten är en vän: Se till att alltid ha vatten tillgängligt för dina gäster. För att ge en uppfriskande twist kan du tillsätta myntakvistar eller citronskivor i vattenkaraffen. Du kan också frysa in bär i iskuber och servera dem tillsammans med vattnet för en extra touch av smak och färg.

 6. Skaka, inte rör: Att skaka en cocktail är nyckeln till att kyla, blanda och späda ut den ordentligt. Fyll shakern med cirka 2/3 is för att säkerställa att din cocktail serveras kyld och väl blandad. Använd båda händerna och skaka ordentligt innan du häller upp drycken i ett glas över färsk is.

 7. Silning är ett måste: Genom att sila din drink undviker du oönskade partiklar från ingredienserna. Bartenders använder vanligtvis en Hawthorne-sil för skakade drinkar och en Julep-sil när de blandar direkt i glaset. Men du kan också använda en vanlig tesil om du inte har tillgång till de specialiserade verktygen.

 8. Muddlerteknik för extra smaker: Muddling är en teknik som används för att pressa ut smaker från frukt, örter eller kryddor. Placera ingredienserna i botten av en shaker eller ett glas och använd en muddler för att försiktigt pressa och extrahera smakerna.

 9. Pressad citron för friskhet: För att få ut maximal smak från en citron, knåda och rulla den försiktigt mot ett bord. Skär den sedan i halvor och pressa ut saften med hjälp av en citruspress.

 10. Citronzest för extra arom: Zesten från en citron kan ge en cocktail en speciell arom och smak. För att frigöra oljorna från zesten kan du placera det yttersta skalet nedåt över drinken och nypa ihop kanterna för att sprida dofterna.

 11. Kreativ garnityr för ögat och gommen: En vacker och kreativ garnityr kan lyfta hela upplevelsen av en cocktail. Utmana dig själv att skapa något som inte bara ser fantastiskt ut, utan också bidrar till smakupplevelsen.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA