Meny
Hem / Drink istället för dessert!

17 April 2024

Artikel

Drink istället för dessert!

Något sött efter maten? Varför inte testa en god cocktail som efterrätt nästa gång du bjuder på fest.

Drink istället för dessert!

After dinner cocktails ska generellt vara starka, söta och helst inte så stora. En mastig middag avslutas bäst med något uppfriskande, till en lättare middag passar en maffigare drink som final. Och du – hoppar du över desserten orkar du såklart en större drink ...

Chokladcravings?

Om middagen inte varit alltför bastant finns det kanske plats för en läcker chokladdessert. Det flytande alternativet blir drinken Fudgy Chokladmousse som garanterat inte lämnar någon hungrig. Istället för på sorbet? Gör en rejäl laddning Frozen Raspberry i mixer så att det räcker till alla gäster. Duka med frysta cocktailglas och häll upp vid bordet. På så sätt håller sig drinken ”slushig” och snygg tills det är dags att njuta. Ställ fram hallon och mynta för gästerna att ta för sig själva, eller förbered på cocktailpinnar.

Sugen på marängsviss?

Eye Opener kombinerar ägg (visserligen gulan, men ändå ...) nötter och apelsin med stärkande rom. Byt ut grädden mot hälften glass och hälften mjölk för riktig svisskänsla.

Spännande brinnande ananas?

Stek färska ananasbitar i lite smör och någon matsked strösocker så att allt blir varmt. Ställ fram stekpannan på middagsbordet. Se till att gästerna är på behörigt avstånd, häll försiktigt cognac över och tänd på så att allt flamberas. Servera välkyld Pineapple Margarita till och låt gästerna äta flamberade ananasbitar som tillbehör med varsin gaffel.

Kaffe på maten?

Slå två flugor i en smäll och njut av både kaffe och after eight – i drickbar form. Mintlikör har stark smak, så prova dig fram till din favoritstil. Varma After Eight Coffee är garanterat en mysig avslutning på middagen

Liknande nyheter

Te-älskarens 5 godaste drinkar
Artikel

Te-älskarens 5 godaste drinkar

Älskar du att mysa med en god kopp te framför brasan när det är kyligt ute? Svalkar du dig med iste under sommaren? Varför inte ta kärleken till te steget längre? Här presenterar vi fem goda drinkar med te som bas. Kalla, varma, söta, uppiggande, lyxiga och helt underbara!

Allt du vill veta om den rosa ginen
Artikel

Allt du vill veta om den rosa ginen

Rosa gin har kommit för att stanna. Men hur blir ginen rosa? Och kan verkligen vad som helst kallas gin? Cocktailguiden reder ut begreppen.

Vilda drinkblandaren Bella Porcile: ”Jag vägrade låta andra trycka ner mig”
Artikel

Vilda drinkblandaren Bella Porcile: ”Jag vägrade låta andra trycka ner mig”

När Cocktailguiden ringer Bella Porcile är hon i Mexiko, några timmar från Mexico City. Här har hon tillbringat vintrarna de senaste åren, och snart bär det av tillbaka till Sverige igen. Till den svenska naturen som hon så gärna använder i sina uppskattade cocktails

5 julklappstips för drinkälskaren
Artikel

5 julklappstips för drinkälskaren

Har du slut på julklappsidéer? Ge bort något i jul som kommer att uppskattas på riktigt! Nu när julen står för dörren vill vi dela med oss av några träffsäkra julklappstips. Här har vi samlat våra bästa presenttips från drink- och cocktailvärlden.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA