Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Trendspanare / Cocktail Detour

Trendspanare

Cocktail Detour

Joakim & Mattias driver cocktailkontot @cocktaildetour på Instagram
Vi har sedan 2016 drivit cocktailkontot @cocktaildetour på Instagram. Där spanar vi efter nya cocktailrecept, fascinerande flaskor, de härligaste barerna, den snyggaste utrustningen och, inte minst – de mest dedikerade personerna i branschen.
Scrolla ner för att läsa mer

Vad dricker ni helst till sommarens tillställningar?
Månadens fråga
Vad dricker ni helst till sommarens tillställningar?
På sommaren dricker vi gärna cocktails med låg alkoholhalt. Hellre lätt och läskande än tungt och alkoholstarkt, det är nog ganska naturligt när solen gassar och temperaturen skjuter i höjden.

Olika typer av spritzes har blivit nästan synonymt med sommar. Och det är ju både gott och passande. Blanda en del valfri likör eller amaro med två eller tre delar bubbligt vin och addera eventuellt en splash bubbelvatten.

Något annat vi gillar är att blanda drinkar på stilla vin. Det blir gott och smakrikt samtidigt som alkoholhalten hålls låg. Eller så håller man det väldigt, väldigt enkelt. En god vermouth med ett stänk bubbelvatten i blir otroligt gott i all sin enkelhet.

Kan då en cocktail vara värd en omväg? Vi tycker förstås det, och faktum är att det var just så vårt cocktailintresse startade. Några besök på tjusiga barer under resor till storstäder som New York, London och Tokyo gav oss mersmak på inte bara cocktails i sig, men också på allt annat lockande runtomkring dem. Att få ett snack med bartendern som blandar drinken är många gånger den värdefullaste starten på en resa eller på en utekväll. Så många stories vi fått höra om bakgrunden till ställets signaturdrink, så många nördiga konversationer vi haft, och så många bläckkladdade servetter med bartenderns bästa tips på nästa cocktailbar vi fått.

Vi utgår från Stockholm och gläds åt mångfalden av bra cocktailbarer här i vår huvudstad. Allt ifrån små kvarterskrogar till internationellt erkända och prisbelönta barer finns på gångavstånd från varandra. Med det sagt är vi ofta runt på barer och krogar även på andra ställen i Sverige. Både Göteborg och Malmö är ypperliga cocktailstäder, men även Västerås, Gävle, Umeå, Visby, Uppsala och så många fler svenska städer har cocktailbarer vi diggar.

Så gillar vi även att blanda cocktails själv, både andras recept och egna skapelser. Vi har under åren fått servera cocktails åt andra, både på barer i samband med bar-take-overs, och såklart till vänner och bekanta. Att behärska en och annan klassisk cocktail skapar onekligen viss wow-faktor i bekantskapskretsen har vi noterat.

På Cocktailguiden trendspanar vi och tipsar om diverse dryckesrelaterade saker. Det handlar om barer, om drinkar, om recept, om barutrustning med mera. Vi vill ge så många tips som möjligt kring bra dryckesupplevelser. Kanske smyger vi till och med in några av våra egna recept i Cocktailguidens digra arkiv.

Fakta

Namn: Joakim & Mattias
Bor: Stockholm
Tre drinkar vi gillar extra mycket just nu:
Aviation, The Last Word och Mulata Daiquiri.
Våra favoritbarer just nu: CADIERBAREN Grand Hôtel i Stockholm, HÄKTET VÄNSTER Södermalm Stockholm, LE HIBOU Arsenalsgatan Stockholm, BAR BRAHE Gamla Stan Stockholm, ADAMO Södra Vägen Göteborg, CARE/OF Fiskhamnspromenaden Malmö.

Cocktail Detours drinkbibliotek