Meny
Hem / Trendspanare / Cocktail Detour

Trendspanare

Cocktail Detour

Joakim & Mattias driver cocktailkontot @cocktaildetour på Instagram
Vi har sedan 2016 drivit cocktailkontot @cocktaildetour på Instagram. Där spanar vi efter nya cocktailrecept, fascinerande flaskor, de härligaste barerna, den snyggaste utrustningen och, inte minst – de mest dedikerade personerna i branschen.
Scrolla ner för att läsa mer om oss

Vad fick vi nog av i dryckesväg under 2023 som vi bör lämna bakom oss i år?
Månadens fråga
Vad fick vi nog av i dryckesväg under 2023 som vi bör lämna bakom oss i år?
Från 2023 lämnar vi gärna de många minimalistiska drinkarna bakom oss. Vi drack otaliga genomskinliga cocktails, serverade över klar isbit i högt glas, utan tillstymmelse till garnering. Vackert då och då, men liiiite tråkigt i längden. Och när inflationen nu tagit drinkpriserna upp till närmare 200 kr styck, vill vi se mer visuella och mer dekorerade cocktails under 2024.

Kan då en cocktail vara värd en omväg? Vi tycker förstås det, och faktum är att det var just så vårt cocktailintresse startade. Några besök på tjusiga barer under resor till storstäder som New York, London och Tokyo gav oss mersmak på inte bara cocktails i sig, men också på allt annat lockande runtomkring dem. Att få ett snack med bartendern som blandar drinken är många gånger den värdefullaste starten på en resa eller på en utekväll. Så många stories vi fått höra om bakgrunden till ställets signaturdrink, så många nördiga konversationer vi haft, och så många bläckkladdade servetter med bartenderns bästa tips på nästa cocktailbar vi fått.

Vi utgår från Stockholm och gläds åt mångfalden av bra cocktailbarer här i vår huvudstad. Allt ifrån små kvarterskrogar till internationellt erkända och prisbelönta barer finns på gångavstånd från varandra. Med det sagt är vi ofta runt på barer och krogar även på andra ställen i Sverige. Både Göteborg och Malmö är ypperliga cocktailstäder, men även Västerås, Gävle, Umeå, Visby, Uppsala och så många fler svenska städer har cocktailbarer vi diggar.

Så gillar vi även att blanda cocktails själv, både andras recept och egna skapelser. Vi har under åren fått servera cocktails åt andra, både på barer i samband med bar-take-overs, och såklart till vänner och bekanta. Att behärska en och annan klassisk cocktail skapar onekligen viss wow-faktor i bekantskapskretsen har vi noterat.

På Cocktailguiden trendspanar vi och tipsar om diverse dryckesrelaterade saker. Det handlar om barer, om drinkar, om recept, om barutrustning med mera. Vi vill ge så många tips som möjligt kring bra dryckesupplevelser. Kanske smyger vi till och med in några av våra egna recept i Cocktailguidens digra arkiv.

Fakta

Namn: Joakim & Mattias
Bor: Stockholm
Tre drinkar vi gillar extra mycket just nu:
Aviation, The Last Word och Mulata Daiquiri.
Våra favoritbarer just nu: CADIERBAREN Grand Hôtel i Stockholm, HÄKTET VÄNSTER Södermalm Stockholm, LE HIBOU Arsenalsgatan Stockholm, BAR BRAHE Gamla Stan Stockholm, ADAMO Södra Vägen Göteborg, CARE/OF Fiskhamnspromenaden Malmö.

Cocktail Detours drinkbibliotek

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA