Meny
Hem / Mackmyra Kaizen – en experimentell trilogi

7 Februari 2024

Pressrelease

Mackmyra Kaizen – en experimentell trilogi

Mackmyra lanserar exklusiv trilogi där svensk whisky möter japanskt te. En fusion av hantverk och passion från olika kontinenter, där whiskyn har åldrats i ex-bourbonfat mättade med japanskt te. Tre exklusiva tesorter har resulterat i tre komplexa whiskies med spännande smaknoter som kommer att lanseras under våren. Först ut är Kaizen 01 – Gyokuro.

Mackmyra Kaizen – en experimentell trilogi
 

Mackmyra Kaizen 01 - Gyokuro är den första whiskyn av tre som lanseras ur denna small batch trilogi med releasedatum 13 februari. Därefter kommer Kaizen 02 - Shinobi den 5 mars följt av Kaizen 03 - Hojicha  den 2 april. Gyokuro är ett mörkgrönt te från Japan som utmärks av sin sötma och komplexitet. Dessa karaktärsdrag återspeglas tydligt, särskilt komplexiteten eftersom det är en dynamisk whisky som utvecklas för varje sekund i glaset. En whisky definierad av vegetativa toner som påminner om nyslaget gräs, gröna blad och sjögräs. Söt i doften och en tydligt te-liknande underton i eftersmaken.

"Den här trilogin är verkligen unik på flera sätt. Till att börja med så har vi låtit macerera olika gröna japanska tesorter i Oloroso, som efter avsilning använts för att mätta fat. Den förlagrade whiskyn är från 2013 och finish-lagringen på ”te-faten” varade i två år och nio månader. Samtliga tre whiskies är ”single tea”, vilket tydligt återspeglas i de olika utgåvornas vilt skilda smakprofiler. Kaizen är en exklusiv whisky i liten skala där den som letar kan hitta spännande toner i både doft och smak.”säger Lii Johnson, Blender

Doft
Doften är frisk och söt, citron möter mogen ananas och vanilj. Gröna inslag i form av örter, gröna blad och sjögräs finns också där och träder tydligare fram allt eftersom whiskyn luftas. En hint av arrak återfinns högt upp i glaset.

Smak
I smaken samspelar teet med whiskyn på ett fint sätt. Vaniljen och den torkade frukten omfamnas av lätt bittra te-toner och nyklippt gräs. Citrusen finns kvar från doften.

Eftersmak
Eftersmaken är medellång med tydlig te-karaktär. Viss örtighet introduceras och arraken återkommer. Allt inlindat i söta toner av torkad frukt.

Tidigare pressreleaser

High Coast Distillery lanserar Origins Series samlingsbox
Pressrelease

High Coast Distillery lanserar Origins Series samlingsbox

Den 8 november 2023 lanserades Origins-boxen från High Coast. I fyra miniatyrflaskor möter vi av High Coast Distillerys grundläggande smakprofiler.

12 höstiga spritsorter som passar under den mörkare årstiden
Artikel

12 höstiga spritsorter som passar under den mörkare årstiden

Nu är årstiden med kortare och mörkare dagar här. Precis som rosévin passar bäst under sommaren och mustiga rödviner gör sig bättre till hösten, finns det spritsorter som passar bättre och sämre för olika årstider. Exakt vad du ska dricka under hösten är givetvis mycket en fråga om smak. Vi har valt ut ett flertal olika spritsorter som går bra att smutta på som de är, eller blanda i en höstdrink. Drick och njut!

Vinterns Heta Drink: Spicy Sunrise
Pressrelease

Vinterns Heta Drink: Spicy Sunrise

I årets vinterdrink möts whiskylikören Fireball och den färdigblandade sangrian La Sangria de la Playa på ett oväntat, men ändå självklart sätt. Trots att denna drink serveras kyld, värmer den vinterkylan med sin kryddiga hetta. Fireball är en whiskylikör som är välkänd för sina tydliga toner av kanel och sitt eldiga smakprofil.

5 julklappstips för drinkälskaren
Artikel

5 julklappstips för drinkälskaren

Har du slut på julklappsidéer? Ge bort något i jul som kommer att uppskattas på riktigt! Nu när julen står för dörren vill vi dela med oss av några träffsäkra julklappstips. Här har vi samlat våra bästa presenttips från drink- och cocktailvärlden.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA