Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Grönstedts vill sätta guldkant på 6:e juni - Lanserar jubileumscognac

7 Maj 2024

Pressrelease

Grönstedts vill sätta guldkant på 6:e juni - Lanserar jubileumscognac

I 20 år har Grönstedts lanserat ”Le National” inför nationaldagen - en premiumcognac i begränsad upplaga med en ny smakprofil och en ny design på flaskan varje år. Årets Grönstedts Le National är dedikerad Gamla Stan där Johan Daniel Grönstedt levde och verkade och i slutet av 1800-talet tappade sin allra första cognac med eget namn.

Grönstedts vill sätta guldkant på 6:e juni - Lanserar jubileumscognac

Det finns inga regler för hur vi svenskar firar den 6:e juni, men god mat och dryck hör till nationaldagsfirandet för de allra flesta. Grönstedts Le National är en årlig specialutgåva som är en hyllning till Sveriges nationaldag och till en av svensk dryckeshistorias mest kända profiler, Johan Daniel Grönstedt. Med ”Le National” vill Grönstedts förvalta det svenska dryckesarvet och skapa nya smakupplevelser med nytt innehåll och design på flaskan varje år.

Grönstedts Le National 2024 - en aromatisk och fyllig premiumcognac dedikerad Gamla Stan

”Le National 2024” är en smakrik och fyllig cognac med tydlig struktur och stramt kryddigt avslut, en klassisk ”storhuscognac”. Den yngsta cognacen i flaskan är 20 år medan de äldre delarna är 33 år.

- Årets utgåva har en elegant, mogen och aromatisk smak- och doftprofil. Den har en komplex smak av kanderade citrusfrukter, torkad frukt och kryddiga fattoner med tydliga inslag av smörkola, valnöt och mörk choklad. Cognacen har en klar lejongul färg som med lite fantasi för tankarna till husfasaderna I Gamla Stan, säger Sören Sörensson, produktutvecklare på Grönstedts och Galatea.

Designmotivet för 2024 bjuder in betraktaren till sagan om Grönstedts, till slutet av 1800-talet och ett myllrande Gamla Stan. Där tappade Johan Daniel Grönstedt sin första cognac och byggde sitt imperium. Flaskan illustrerar platsen kring restaurang Stiernan, med kajen där cognacen togs emot från ett fjärran land, vägen till dess lagring och sedan buteljering. Tittar man lite närmre på illustrationen finns gömda element och budskap för den uppmärksamme att upptäcka.

Grönstedts Le National lanseras i begränsad upplaga i form av 1000 numrerade flaskor. Le National 2024 släpps på Systembolaget den 31 maj med artikelnummer 41685 och kostar 895 kr.

Tidigare pressreleaser

Dunderduo från Heaven Hill Distillery
Pressrelease

Dunderduo från Heaven Hill Distillery

Den legendariska bourbonproducenten Heaven Hill från Kentucky släpper en vinnande duo i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget den 24:e maj och den 5 juli, denna dubbellansering består av Evan Williams Single Barrel Vintage 2015 Straight Bourbon samt Elijah Craig Rye Kentucky Straight Rye Whiskey, sannerligen ett unikt tillfälle i Sverige.

Upptäck sommarens fräschaste nyhet – Explorer Gin Raspberry Lemonade
Pressrelease

Upptäck sommarens fräschaste nyhet – Explorer Gin Raspberry Lemonade

Explorer, det ikoniska svenska spritvarumärket känt för sin bästsäljande vodka sedan 1960-talet, presenterar stolt sin senaste innovation: Explorer Gin Raspberry Lemonade. Denna nylansering är en smaksatt gin med en ljuvlig kombination av hallon och citrus, perfekt för att skapa sommarens mest uppfriskande drinkar.

Hallands första Single Malt Whisky - snart på Systembolaget!
Pressrelease

Hallands första Single Malt Whisky - snart på Systembolaget!

Den 9 april 2024 markerar fyra år sedan familjen Zachrisson på Fieruaas Distillery lagrade sin första destillation av Fjäre Single Malt Whisky. Denna svenska whisky har fått vila i tre år på nya, svenska ekfat från Thorslundskagge i Högsjö, därefter fram till buteljering i april i år fått mogna på 120-liters romfat från Jamaica. De första flaskorna kommer att finnas tillgängliga för försäljning i Systembolagets beställningssortiment från och med den 6 maj 2024.

Sweden Rock lanserar limiterad hantverksgin inför årets festivalsäsong
Pressrelease

Sweden Rock lanserar limiterad hantverksgin inför årets festivalsäsong

Sweden Rock Spirits breddar nu sin produktportfölj ytterligare med Sweden Rock Handcrafted Gin, en smakrik kvalitetsgin med toner av grapefrukt, korianderfrö och citronzest. Ginen utgör en perfekt bas för din Gin & Tonic, men funkar även utmärkt att avnjuta i sin rena form. Upplagan är begränsad, men trots detta är priset endast 399 kronor för 700 ml. Säljstart på Systembolaget idag den 15 maj - perfekt inför festivalsäsongen!