Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Sweden Rock lanserar första årswhiskyn från High Coast Distillery

1 Maj 2024

Pressrelease

Sweden Rock lanserar första årswhiskyn från High Coast Distillery

Sweden Rock inledde i november 2023 ett exklusivt samarbete med High Coast Distillery, en av Sveriges mest framstående producenter av Single Malt Whisky. Detta partnerskap sträcker sig över tre år med Live Brands Factory AB som koordinerande partner och High Coast Whisky kommer därmed att producera Sweden Rocks limiterade årswhisky under avtalsperioden. Den 25 mars får vi uppleva det första resultatet av detta samarbete då Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky äntligen lanseras på Systembolaget. Detta är en elegant och lättrökt Single Malt Whisky med toner av bland annat kokos och gräddkola

Sweden Rock lanserar första årswhiskyn från High Coast Distillery

"Att äntligen få lansera vår första årswhisky för Sweden Rock Festival känns otroligt kul och spännande. Vi är trygga i att vi skapat en högkvalitativ produkt och väldigt glada för den fantastiska möjligheten att få visa upp vår unika Single Malt Whisky för en trogen och entusiastisk publik. Att vi dessutom kommer vara på plats under årets festival och möta konsumenterna i deras naturliga habitat blir grädden på moset.” - Linus Håkansson, VD för High Coast Distillery

Precis som tidigare kommer man årligen att lansera en begränsad upplaga och samtliga varianter från High Coast Distillery kommer vara Single Malt Whisky av allra högsta kvalitet. Först ut är nu efterlängtade Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky med säljstart den 25 mars. Denna Single Malt har en alkoholhalt på 46% och är lagrad på både bourbonfat och amerikanska ekfat. Upplagan är limiterad till 4000 flaskor.

Doftmässigt avger Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky lättare röktoner med inslag av krusbär och päron. När den sedan når smaklökarna bjuder den på en rik smakpalett där man utöver den milda rökigheten, som påminner en aning om en god cigarr, hittar noter av gräddkola, cederträ och kokos. Det som sticker ut en aning och bidrar till den komplexa helheten är att man även kan ana smak av den klassiska pinnglassen Päronsplit. Eftersmaken är mer traditionell där lakrits, vanilj och en kvarvarande hint av tobak kan förnimmas.    

High Coast Distillery kommer också att vara på plats på Sweden Rocks Festivals VIP-område i år och besökarna kommer där att hitta deras produkter i en separat bar, köpa whiskyfat och även förboka platser till ett begränsat antal exklusiva whiskyprovningar. Marcus Antonsson, Food & Beverage Manager på Sweden Rock Festival, uttrycker sin glädje över partnerskapet: "För Sweden Rock Festival är detta samarbete en möjlighet att föra samman två kulturer med lika engagerade entusiaster - rockfansen och whiskyälskarna, som inte sällan ryms i en och samma person. Att VIP-besökarna detta år får chansen att faktiskt träffa High Coast Distillery kommer förhoppningsvis bli ett otroligt uppskattat inslag på festivalen.”

Tidigare pressreleaser

Dunderduo från Heaven Hill Distillery
Pressrelease

Dunderduo från Heaven Hill Distillery

Den legendariska bourbonproducenten Heaven Hill från Kentucky släpper en vinnande duo i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget den 24:e maj och den 5 juli, denna dubbellansering består av Evan Williams Single Barrel Vintage 2015 Straight Bourbon samt Elijah Craig Rye Kentucky Straight Rye Whiskey, sannerligen ett unikt tillfälle i Sverige.

Plantation lanserar två rom med fullt fokus på ursprung
Pressrelease

Plantation lanserar två rom med fullt fokus på ursprung

I en värld av drycker där originalitet och arv spelar stor roll, lanserar  Plantation Rum två anmärkningsvärda skapelser som hyllar ursprung och tradition. Under ledning av den visionära master blender Alexandre Gabriel, lanseras dessa den 31 oktober i Systembolagets beställningssortiment.

Cocktail Collective Watermelon är här – första blanddrycken i sitt slag
Pressrelease

Cocktail Collective Watermelon är här – första blanddrycken i sitt slag

Carlsberg lanserar nu nya Cocktail Collective Watermelon. Det är den första blanddrycken i sitt slag: Söt i smaken, men med lägre sockerinnehåll och färre kalorier än andra liknande produkter på marknaden. Produkten hittas på Systembolaget från 1 juni.

Sweden Rock lanserar limiterad hantverksgin inför årets festivalsäsong
Pressrelease

Sweden Rock lanserar limiterad hantverksgin inför årets festivalsäsong

Sweden Rock Spirits breddar nu sin produktportfölj ytterligare med Sweden Rock Handcrafted Gin, en smakrik kvalitetsgin med toner av grapefrukt, korianderfrö och citronzest. Ginen utgör en perfekt bas för din Gin & Tonic, men funkar även utmärkt att avnjuta i sin rena form. Upplagan är begränsad, men trots detta är priset endast 399 kronor för 700 ml. Säljstart på Systembolaget idag den 15 maj - perfekt inför festivalsäsongen!