Meny
Hem / Bombardino – påsklikören som är världens godaste after ski-drink

21 Mars 2024

Artikel

Bombardino – påsklikören som är världens godaste after ski-drink

Den som någon gång åkt skidor i italienska alperna har förmodligen stött på den. Bombardino. Serverad varm är det en av världens godaste – och sötaste – drinkar.

Bombardino – påsklikören som är världens godaste after ski-drink

Som ett slags after ski-världens svar på Irish Coffee blandas ägglikör med cognac eller rom i lika delar. Detta värms upp och toppas med spritsad vispgrädde. Till sist rivs lite kanel eller mjölkchoklad på toppen.

Men varför krångla till det. Nu finns färdig Bombardino på Systembolaget. Lanseringen sker lagom till påsk vilket ju är helt logiskt eftersom det handlar om ägglikör. Walcher Bombardino är en äkta italiensk likör gjord på färsk mjölk från Sydtyrolen, ägg och rom. Den kan serveras kall som avec, över is som en eftermiddagsdrink framför brasan, eller varm på afterski-vis vare sig du åkt skidor, tagit en promenad eller fixat i trädgården.

Så här gör du varm Bombardino

Ingredienser:
12 cl ägglikör
Grädde
Mjölkchoklad

Så här blandar du en Bombardino:
1. Värm ägglikören i en kastrull tills den sjuder men ej kokar.
2. Toppa med spritsad vispgrädde och riven mjölkchoklad.
3. Servera genast. Sött, gott och alldeles underbart.

 

Liknande nyheter

Upptäck 5 italienska drinkar
Artikel

Upptäck 5 italienska drinkar

Vi tipsar om fem klassiska, italienska drycker som kommer att föra dig på en smakresa genom de pittoreska landskapen.

Italienska ägglikören Walcher Bombardino – prisvärd nyhet inför påsken
Pressrelease

Italienska ägglikören Walcher Bombardino – prisvärd nyhet inför påsken

Den 15 mars lanseras den uppskattade italienska ägglikören Walcher Bombardino. En klassisk och smakfull ägglikör av hög kvalitet till ett attraktivt pris.

5 fakta om hot shot – hur många kan du?
Artikel

5 fakta om hot shot – hur många kan du?

Hot shot är en drink som återvänt med råge. Den svenska storfavoriten från 90-talet fick sig ett uppsving 2020 och har sedan dess bara ökat i popularitet. Men hur bra koll har du egentligen på den här drinken? Visste du till exempel att dagens hot shots inte ser ut som de gjorde från början? Briljera med dina kunskaper nästa gång det är fest – med dessa fem fakta.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA