Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Blommor i drinken? Bella ger dig tipsen

12 Juni 2024

Artikel

Blommor i drinken? Bella ger dig tipsen

Så här i försommartider bad vi Cocktailguidens drinkblandande expert på naturliga ingredienser, Bella Porcile, att tipsa oss om goda blommor att ha i drinken.

Blommor i drinken? Bella ger dig tipsen

Bella Porcile har skrivit boken ”Vilda Drinkar” med massor av spännande ingredienser från naturen. Självklart har hon tips på spännande växter vi kan förgylla sommardrinkarna med.

– Syrén är given nu. Den ljuslila är den man använder. Det är viktigt att få bort allt det gröna så det inte smakar beskt. Gör en syrénsaft eller sockerlag.

Bellas 5 tips på ätbara (och alltså drinkvänliga) växter

1. Älgört eller älggräs är en favorit. Drar lite åt mandel eller Jenka-tuggummi i smaken. Du kan använda det som när man gör flädersaft och sedan blanda med gin och någon syra till en god drink. Eller bara toppa med tonic, citron och en massa is.

2. Vresros är även den en stor favorit. Det är nyponets blomma. Blir till härligt rosa sockerlag som smakar väldigt mycket ros. Perfekt i en somrig spritz eller en highball-drink. Eller att bara pimpa bordsvattnet med.

3. Jag älskar de små gröna tallkottar som finns nu. Småkoka dem i vatten och socker i cirka fem timmar. Då bildas en lag som du kan använda till old fashioned eller gin tonic. Min ”Old Fashioned Kott å Gott” finns det recept på i min bok.

4. Rallarrosen får jättefina rosa blommor som gör en härligt rosa, blommig sockerlag. Använd den till att skaka ihop en gin sour och pynta med blomman på toppen.

5. Tusensköna och förgätmigej är ätbara blommor att pynta drinkarna vackra med. Även syrénblommor passar perfekt som garnityr.

Liknande nyheter

Ny lansering – PREP´D Cocktails Tom Collins
Pressrelease

Ny lansering – PREP´D Cocktails Tom Collins

Nu lanseras PREP´D Cocktails, Tom Collins, i systembolagets beställningssortiment. Första Tom Collins på Bag in Box!

Konjak – holländskt brännvin på fransk ek?
Artikel

Konjak – holländskt brännvin på fransk ek?

Förväxla inte brandy med konjak. Varför inte? Jo, för det vore ungefär samma sak som att kalla mousserande vin från Italien för champagne. Låt oss nu gräva lite mer och bekanta oss med en av världens mest klassiska spritdrycker. Hur smakar konjak, hur tillverkar man den och vad i hela friden har den franska drycken med Holland att göra?

Vilda drinkblandaren Bella Porcile: ”Jag vägrade låta andra trycka ner mig”
Artikel

Vilda drinkblandaren Bella Porcile: ”Jag vägrade låta andra trycka ner mig”

När Cocktailguiden ringer Bella Porcile är hon i Mexiko, några timmar från Mexico City. Här har hon tillbringat vintrarna de senaste åren, och snart bär det av tillbaka till Sverige igen. Till den svenska naturen som hon så gärna använder i sina uppskattade cocktails

Vi tar en cocktail detour med Joakim och Mattias
Artikel

Vi tar en cocktail detour med Joakim och Mattias

Joakim och Mattias driver tillsammans Instagramkontot @cocktaildetour och har även en blogg med samma namn. Där tipsar de om nya och bortglömda cocktailrecept, spännande flaskor, den snyggaste utrustningen och sina bästa barupplevelser. Vi fick en pratstund med duon kring deras samarbete med oss på Cocktailguiden.