Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Trendspanare / Bella Porcile

Trendspanare

Bella Porcile

Bella Porcile är bartendern som gjort sig känd för sin kreativitet och originalitet bakom baren. Många känner till henne som @mixedbybella på Instagram, där hon bjuder på inspirerande bilder och läckra dryckesrecept.
Min första kontakt med bar- och restaurangbranschen var genom min pappas restaurang Ernesto i min hemstad Kalmar. När jag var i tjugoårsåldern flyttade jag till London för att jobba med catering och i bar. Det var då som jag fick mitt stora uppvaknande och insåg att jag hörde hemma bakom bardisken.
Scrolla ner för att läsa mer

Vad dricker ni helst till sommarens tillställningar?
Månadens fråga
Vad dricker ni helst till sommarens tillställningar?
En god fräsch kall drink med massa is och smaker som är i säsong är gott när det är varmt och somrigt. Gärna någon blommig cocktail, kanske toppad med lite extra bubbel. Gillar även Michelada mycket som är en öldrink som är både salt, umami och syrlig.

Efter London hamnade jag i Åre där jag stortrivdes och var kvar 15 säsonger. Jag märkte att jag älskar bergen och fjälluften och trivs med lugnet som kontrast mot bartenderlivet. Men framförallt gillar jag smaker. Att precis som kockar gör försöka hitta det lokala som finns runt hörnet. När jag går ut i skogen kan jag inte titta ner utan att plocka något. Jag gör det överallt, oavsett om jag befinner mig i fjällen, på Gotland eller i Mexiko. 

Det var när jag jobbade på Ulvön som mitt riktiga ”foraging”-intresse uppstod, alltså att leta ätbara saker i naturen och samla. Det var också då som idén till boken Vilda drinkar kom till. I min bok får du lära dig hur du med naturen som skafferi kan skapa både välgörande, vackra och, framförallt, goda drinkar. Du lär dig också grundläggande kunskaper i växtlära och om allemansrätten – vilka växter du får plocka fritt i naturen, vilka som är ätbara, deras unika egenskaper och hur du kan ta tillvara på alla delar av dem.

Nu för tiden skakar jag drinkar på event, hjälper restauranger med drinkkoncept och drinkskapande samt är ambassadör för olika spritmärken. Jag anordnar även workshops för både företag och privatpersoner med temat “vilda drinkar”. 

Här på cocktailguiden kommer jag att dela med mig av tips och tricks för hemmabartendern samt bjuda på en och annan vild drink.

Fakta

Namn: Gabriella (Bella) Porcile
Bor: Stockholm, men jag bor mest i min resväska, redo att alltid åka någonstans.
Favoritdrinkar:
Jag gillar att dricka en bra negroni eller dirty martini. Men en drink jag minns som så sjukt god är Drunk in love av Katherine Bont.
Favoritbarer: Gillar hotellbarer, hemmabarer eller små intima barer. Gillar ej för mycket stök och stim (längre). Drömbaren för mig är alltid baren i tv-serien Cheers. Där alla vet ditt namn :)

Bella Porciles drinkbibliotek