Meny
Hem / Absolut Vodka lanseras i pappersflaska

21 November 2023

Pressrelease

Absolut Vodka lanseras i pappersflaska

Resan mot att skapa en helt biobaserad pappersflaska är bara i sin linda för Absolut Vodka, som idag säljs på 140 marknader över hela världen. Som ett stort globalt varumärke är det viktigt att hitta hållbara förpackningslösningar som passar olika marknaders konsumentbehov och infrastruktur för återvinning.

Absolut Vodka lanseras i pappersflaska

De har valt att lansera sin vision i flera steg eftersom de förstår att även välbekanta material i nya former kan innebära utmaningar. Genom att utforska och prova sig fram hoppas de inte bara lära sig av konsumenter och industrin, utan även inspirera andra att utforska nya hållbara förpackningar och återvinningsmetoder. Sedan den första prototypflaskan introducerades 2019 har de kontinuerligt samlat in feedback från konsumenter, och för några månader sedan genomförde de ett test med den första generationens pappersflaska i Manchester, Storbritannien.

Nu är det dags att utöka testet till Sverige och Systembolaget, där en begränsad upplaga av den första pappersflaskan kommer att finnas tillgänglig.

När det gäller återvinning återvinns aluminiumkapsylen som aluminium, medan flaskan återvinns inom pappersåtervinningen. En del av pappret blir ny kartong, medan resten går till energiåtervinning. För varje generation på deras resa mot en helt biobaserad flaska kommer en allt större andel att gå till pappersåtervinning istället för energiåtervinning.

Absolut Vodka inser att hållbarhet innefattar många faktorer, och de tror på en framtid där olika förpackningsmaterial kommer att kombineras för att skapa den mest hållbara lösningen. Deras initiativ inom förpackningsområdet kompletterar deras klassiska glasflaska. Även om glas är ett utmärkt material när det återvinns, görs det inte i samma utsträckning globalt. Därför är det deras ansvar som ett stort globalt varumärke att utforska fler hållbara förpackningsalternativ som uppfyller konsumenternas behov och bevarar produkternas kvalitet. Alla flaskor som produceras av PABOCO är FSC-certifierade, vilket innebär att det inte sker någon nettoförlust av träd över tid, eftersom två till tre nya träd planteras för varje träd som används.

Valet av papper som material beror på dess estetiska, taktila, lätta och mångsidiga egenskaper samt dess höga återvinningsgrad globalt. Precis som deras klassiska glasflaska har blivit en kanvas för kreativa uttryck ser de liknande möjligheter med en framtida pappersflaska.

Denna pappersflaska är tillverkad av svenskt vatten och höstvete och erbjuder en innovativ och hållbar alternativ förpackning för Absolut Vodka.

Tidigare pressreleaser

Popsensationen Bolaget lanserar svensk ekologisk vodka
Pressrelease

Popsensationen Bolaget lanserar svensk ekologisk vodka

Bolaget bildades 2019 i Falun och har sedan dess tagit Sverige med storm. Med över 200 miljoner samlade streams under endast tre år har Bolaget blivit ett av de absolut hetaste namnen i musikbranschen. Nu är det dags att ta nästa steg i karriären då Bolaget kommer att lansera sin första spritprodukt i samarbete med Live Brands Factory AB. Detta blir en ekologisk svensk vodka med namnet RODEO Pure Swedish Vodka, utvecklad från grunden av bandet tillsammans med Live Brands Factory AB. Säljstart på Systembolaget idag den 11 Mars.

Vodka – så blev det enkla, okryddade brännvinet en världsberömd premiumprodukt
Artikel

Vodka – så blev det enkla, okryddade brännvinet en världsberömd premiumprodukt

Idag är vodka en av världens mest populära spritdrycker. Men så har det inte alltid varit. Det krävdes nämligen hundratals år och ett överraskande stort antal misslyckanden innan vodkan slutligen slog igenom och lyckades vinna stjärnstatus även i väst. Häng med på en nära på förhistoriskt lång resa som lite oväntat börjar i ett ukrainskt grottkloster.

Vodka från Stockholms Bränneri
Pressrelease

Vodka från Stockholms Bränneri

Stockholms Bränneri lanserar nu sin Vodka. Det urbana Stockholmsdestilleriet som förutom en stark ginportfölj också tillverkar aperitifer samt färdigblandade cocktails både med och utan alkohol breddar nu sitt utbud ytterligare.

Vodka gör comeback – med hantverksproducenter och mineraler
Artikel

Vodka gör comeback – med hantverksproducenter och mineraler

Efter en tids kräftgång är vodkan på väg tillbaka. Rekordsiffror spås när en ny generation förväntas bli sugna på ren sprit.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA