Meny
Hem / Vodka från Stockholms Bränneri

20 Mars 2024

Pressrelease

Vodka från Stockholms Bränneri

Stockholms Bränneri lanserar nu sin Vodka. Det urbana Stockholmsdestilleriet som förutom en stark ginportfölj också tillverkar aperitifer samt färdigblandade cocktails både med och utan alkohol breddar nu sitt utbud ytterligare.

Vodka från Stockholms Bränneri

Stockholms Bränneri Vodka är len och samtidigt karaktärsfull, baserad på etanol av ekologiskt höstvete från Västgötaslätten som sedan försiktigt omdestilleras i Stockholms Bränneris kopparpannor på Södermalm ihop med en mycket liten, väl avvägd, mängd ljung, långpeppar och citronskal. Inget förutom vatten tillsätts efter destillering.

Inspirerade av den svenska brännvinstraditionen så har Stockholms Bränneri tagit vara på det historiska arvet och kombinerat det med en fri och nyfiken syn på destillering och smakutforskning.

”Vi har sedan tidigt i bränneriets historia destillerat vodka till enskilda barer och restauranger när behovet dykt upp. Vi ser nu behovet av en funktionell och tillgänglig vodka, som samtidigt är respektfullt producerad i Sverige av ekologiska råvaror. Så från och med nu så tillgängliggör vi vår Stockholms Bränneri Vodka till alla som önskar den.” berättar Carl Wikner, delgrundare av Stockholms Bränneri.“Vodka ska vara neutral, men samtidigt ha karaktär. Genom varsam omdestillering är det möjligt att skapa känsla genom destillatets viskositet och de smaker som alkoholen bär. Vi gick i gång på utmaningen att destillera så varsamt så att det omisskännligt blir en mjuk och ren vodka men att det också går att söka och finna något spännande i smaken av en väldigt liten mängd botanicals.” förklarar Marcus Böhme, produktionsansvarig på bränneriet.

Vodkans betydelse för cocktailvärlden är omfattande och den används i otaliga populära serveringar. Stockholms Bränneri Vodka passar utmärkt att kyla för att avnjutas som den är, eller till att användas som ingrediens i samtliga drinkar där vodka efterfrågas. I samband med lanseringen har Stockholms Bränneri dessutom själva tagit fram rekommenderade recept passande för deras nya vodka.

 

Tidigare pressreleaser

Stockholms Bränneri släpper gin på burk
Pressrelease

Stockholms Bränneri släpper gin på burk

För att minska sina produkters klimatpåverkan men också för att utveckla och utmana produktkategorin så släpper Stockholms Bränneri nu Dry Gin Refill. Vår hyllade, ekologiska Dry Gin inspirerad av vår nordiska omgivning, nu fylld på aluminiumburk.

Plantation lanserar två rom med fullt fokus på ursprung
Pressrelease

Plantation lanserar två rom med fullt fokus på ursprung

I en värld av drycker där originalitet och arv spelar stor roll, lanserar  Plantation Rum två anmärkningsvärda skapelser som hyllar ursprung och tradition. Under ledning av den visionära master blender Alexandre Gabriel, lanseras dessa den 31 oktober i Systembolagets beställningssortiment.

Sjösäker snaps i ny förpackning lanseras den 4 december 2023
Pressrelease

Sjösäker snaps i ny förpackning lanseras den 4 december 2023

Norrtälje Bränneri har producerat snapsen "Sailing" i sina karakteristiska sneda flaskor sedan början av 2000-talet. Men under 2023 har de sökt efter en mer praktisk flaska som uppfyller Systembolagets nya viktkrav och som är i linje med deras nya grafiska profil.

Ny snaps på Systembolaget från Norrtälje Bränneri
Pressrelease

Ny snaps på Systembolaget från Norrtälje Bränneri

Vi har tidigare skrivit om att Norrtälje Bränneri har under 2023 sökt efter en mer praktisk flaska som uppfyller Systembolagets nya viktkrav och som är i linje med deras nya grafiska profil. Nu släpps den tredje delen i produktserien Norrtälje Bränneri Ekologisk Snaps 350 ml.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA