Meny
Hem / 5 julklappstips för drinkälskaren

13 December 2023

Artikel

5 julklappstips för drinkälskaren

Har du slut på julklappsidéer? Ge bort något i jul som kommer att uppskattas på riktigt! Nu när julen står för dörren vill vi dela med oss av några träffsäkra julklappstips. Här har vi samlat våra bästa presenttips från drink- och cocktailvärlden.

5 julklappstips för drinkälskaren


1. Komplett cocktail-kit till bartendern från Cocktail Club

Ett komplett cocktail-kit är ett måste för alla hemmabartenders, oavsett nivå! Tillsammans med yrkesskickliga bartenders från Norden har Cocktail Club designat ett kit med det du behöver för att briljera bakom bardisken. Med detta kit, i hela sjutton delar, får du alla de viktigaste redskapen som behövs för att blanda riktigt bra och proffsiga drinkar. 

Länk till produkt: https://www.sundqvist.se/sortiment/bartillbehoer/cocktailset/cocktail-kit-1 

 

2. Nick & Nora – klassiska cocktailglas från Riedel

Överraska drinkfantasten med klassiska cocktailglas i modellen Nick & Nora. Formen på kupan tvingar dig att luta huvudet bakåt när du dricker, vilket i sin tur gör att drycken landar mitt på tungan istället för på tungspetsen. Av den anledningen passar glaset utmärkt till drinkar med tydlig spritsmak, till exempel Martini och Manhattan. Glasen har fått sina namn efter huvudkaraktärerna i filmklassikern ”The Thin Man” – två stora Martinientusiaster. 

Länk till produkt: https://www.sundqvist.se/sortiment/glas/bar-cocktailglas/nick-nora-2-pack 

 

3. Bevara whiskyns smak längre – med hjälp av gas

Betalar du för dyrbara droppar vill du inte låta smaken gå upp i rök. Oroa dig inte. När du serverat ett glas whiskey tar du elegant fram den miljövänliga vingasen och lägger locket på. Smaken kapslas in och gör att den goda smaken håller längre. Smart va?
Länk till produkt: https://www.systembolaget.se/produkt/presentartiklar/vingas-93901/ 

Här tipsar vi om en riktigt bra whiskey också, där den tydliga rökigheten blandas med smaken av apelsin, nougat, halm, vaniljfudge och smörkola.
Länk till produkt: https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/blandande-svensk-blended-malt-whisky-4086002

 

4. Kvalitetsrom med unikt ursprung 

Gör årets julklapp minnesvärd med rom från Filippinerna! Denna exklusiva rom är en perfekt present till den som uppskattar en sann smakupplevelse. Med sina rika toner av honung, vanilj och torkad frukt ger Don Papa en känsla av värme och lyx. Detta blir en perfekt julklapp för alla som gillar att utforska nya smaker och njuta av en särskilt välsmakande rom. 

Länk till produkt: https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/don-papa-8856701/ 

 

5. Premiumtequila för Margaritafantasten

Ge bort en julklapp som verkligen sticker ut! Patrón Tequila Silver är en högkvalitativ tequila från Mexiko som med sin släta och ädla smakprofil passar perfekt för den som uppskattar en elegant och sofistikerad dryck. Med toner av citrus och friskhet kommer denna tequila att sprida en känsla av festlighet och glädje under julen. 

Länk till produkt: https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/patron-8709401/ 

 

 

Liknande nyheter

Vinterns Heta Drink: Spicy Sunrise
Pressrelease

Vinterns Heta Drink: Spicy Sunrise

I årets vinterdrink möts whiskylikören Fireball och den färdigblandade sangrian La Sangria de la Playa på ett oväntat, men ändå självklart sätt. Trots att denna drink serveras kyld, värmer den vinterkylan med sin kryddiga hetta. Fireball är en whiskylikör som är välkänd för sina tydliga toner av kanel och sitt eldiga smakprofil.

Konjak – holländskt brännvin på fransk ek?
Artikel

Konjak – holländskt brännvin på fransk ek?

Förväxla inte brandy med konjak. Varför inte? Jo, för det vore ungefär samma sak som att kalla mousserande vin från Italien för champagne. Låt oss nu gräva lite mer och bekanta oss med en av världens mest klassiska spritdrycker. Hur smakar konjak, hur tillverkar man den och vad i hela friden har den franska drycken med Holland att göra?

Mojito – klassisk cocktail med många variationer
Artikel

Mojito – klassisk cocktail med många variationer

Mojitons historia sträcker sig tillbaka till 1500-talet då Sir Francis Drake, en berömd engelsk sjörövare, lärde sig denna dryck från de lokala invånarna på Kuba. Ursprungligen användes mojiton som ett botemedel mot sjösjuka och skörbjugg och det var inte förrän på 1800-talet som den moderna mojiton föddes.

Mackmyra Kaizen – en experimentell trilogi
Pressrelease

Mackmyra Kaizen – en experimentell trilogi

Mackmyra lanserar exklusiv trilogi där svensk whisky möter japanskt te. En fusion av hantverk och passion från olika kontinenter, där whiskyn har åldrats i ex-bourbonfat mättade med japanskt te. Tre exklusiva tesorter har resulterat i tre komplexa whiskies med spännande smaknoter som kommer att lanseras under våren. Först ut är Kaizen 01 – Gyokuro.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA