Meny
Hem / 5 annorlunda glöggtips

23 November 2023

Artikel

5 annorlunda glöggtips

Tar det emot att prova något nytt? Lugn, vi lovar att samtliga av våra fem tips på värmande, god glögg innehåller tillräckligt av den traditionella smaken och att twisten bara förstärker.

5 annorlunda glöggtips

Glögg (med rötter från antikens dagar) har sedan slutet av 1800-talet varit en självklar, svensk jultradition. Men precis som vid julklappsutdelningen är det väl roligt om innehållet förändras lite då och då?

Vinfabrikens Glögg Spetsad med Whisky

Vinfabrikens Glögg Spetsad med Whisky

För dig som gillar både whisky och glögg är Vinfabrikens whiskyglögg ett hett tips. Glöggen har en lagom alkoholhalt och gör sig riktigt bra efter en dag ute i kylan. Den kryddiga, söta smaken har inslag av bland annat juläpple, vanilj, kardemumma, mandelmassa och ingefära. Vi gillar den något uppvärmd, i trevligaste sällskap framför den sprakande kvällsbrasan.

500 ml - 20% - Sockerhalt 21.6 g per 100 ml
119 kr

Bergskär Glögg Av Lingon

Bergskär Glögg Av Lingon

New Nordic Beverage har en minst sagt spännande produktkatalog med viner sprungna ur den svenska vildmarken. Bergskär Glögg Av Lingon är verkligen en glögg att bjuda vännerna på. Det här är kärlek från Norrland.

375 ml - 11,5% - Sockerhalt 8.7 g per 100 ml
101 kr

Skedvi Glögg Spetsad med Akvavit

Skedvi Glögg Spetsad med Akvavit

Gjord på rester av knäckebröd och spetsad med akvavit. Kan man kalla det för glögg? Klart att man kan. Skedvi Glögg hör inte hemma bara i Dalarna, utan också på de svenska julborden. Kryddig med smak av söt honung, lingon, kryddnejlika, kanel, kummin och blåbär. Prova gärna kyld till nattvickningen.

500 ml - 14% - Sockerhalt 17.7 g per 100 ml
215 kr

Blossa Glögg Saffran

Blossa Glögg Saffran

Låt den gula glöggen värma dig ute i pulkabacken eller njut av den tillsammans med en rågad näve kladdiga rocky road eller nybakade lussekatter. Smak? Saffran, kryddnejlika, kardemumma och apelsin.

750 ml - 10% - Sockerhalt 13.5 g per 100 ml
98 kr

Roslags Äppelglögg Lätt

Roslags Äppelglögg Lätt

Roslags Äppelglögg är ett spännande alternativ till den mer klassiska glöggupplevelsen. Att den dessutom är alkoholfri gör den till något för hela familjen. Söt och kryddig med inslag av röda äpplen, kardemumma, kanel, rönnbär, kryddnejlika och pomerans. Tips! Den här är riktigt god att servera ihop med en bit brieost, eller till pepparkakor med ädelost. 

500 ml - 0,5% - Sockerhalt 17.2 g per 100 ml
69 kr

Liknande nyheter

5 julklappstips för drinkälskaren
Artikel

5 julklappstips för drinkälskaren

Har du slut på julklappsidéer? Ge bort något i jul som kommer att uppskattas på riktigt! Nu när julen står för dörren vill vi dela med oss av några träffsäkra julklappstips. Här har vi samlat våra bästa presenttips från drink- och cocktailvärlden.

5 spännande snapsar till årets julbord
Artikel

5 spännande snapsar till årets julbord

Sill och nubbe på julen är för många lika självklart som julskinka och prinskorv. Den riviga känslan av snapsen kompletteras så väl av sillens sälta.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA