Meny
Hem / Varför bör du prova att blanda whiskydrinkar?

11 Juli 2023

Artikel

Varför bör du prova att blanda whiskydrinkar?

En av livets finare njutningar är att sitta ner med en välsmakande drink i handen, en drink som du har blandat själv. En sådan drink kan vara en whiskydrink. Det finns en skön känsla av tillfredsställelse i att skapa något gott med egna händer, och när det kommer till whiskydrinkar, öppnar det upp en värld av smaker och kombinationer som du kanske inte tidigare har utforskat.

Varför bör du prova att blanda whiskydrinkar?

1. Utforska en värld av smaker
Whisky har ett oerhört brett spektrum av smaker, allt från rökiga, torviga toner till söta, fruktiga toner. Genom att blanda whiskydrinkar kan du utforska dessa olika smaker på ett helt nytt sätt.


2. Få ut det mesta av din whisky
Det är inte bara dyra sorter som duger för att skapa en god whiskydrink. Genom att blanda olika sorter kan du skapa smakkombinationer som kan lyfta även en budgetwhisky till nya höjder.


3. Utveckla dina färdigheter
Att blanda whiskydrinkar är ett hantverk. Ju mer du övar, desto bättre blir du. Det kan vara en rolig och givande hobby att utveckla.


4. Upplev ny njutning
Slutligen är den största anledningen att du bör prova att blanda whiskydrinkar helt enkelt att det är gott och roligt. Det är ett spännande sätt att uppleva whisky på, och du kan upptäcka helt nya favoritdrycker.


För att komma igång, här är fem enkla whiskydrinkrecept som du kan prova hemma.

Old Fashioned

 • 2 cl bourbon
  1 sockerbit
  2 stänk angostura bitter
  Is
  Apelsinskal till garnering

 

Whisky Sour

 • 5 cl bourbon
  2 cl färskpressad citronjuice
  1.5 cl sockerlag
  Äggvita från ett halvt ägg (valfritt)

 

Mint Julep

 • 6 cl bourbon
  4-6 färska myntablad
  1.5 cl sockerlag
  Krossad is

 

Manhattan

 • 5 cl rye whisky
  2 cl söt vermouth
  1 stänk angostura bitter
  Körsbär för garnering

 

Irish Coffee

 • 4 cl irländsk whisky
  9 cl varmt, starkt kaffe
  2 cl sockerlag
  Vispad grädde

 

Att blanda whiskydrinkar kan vara ett äventyr och en njutning. Prova dessa enkla recept och upptäck den underbara världen av whiskydrinkar!

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA