Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Stockholms Bränneri släpper gin på burk

11 April 2024

Pressrelease

Stockholms Bränneri släpper gin på burk

För att minska sina produkters klimatpåverkan men också för att utveckla och utmana produktkategorin så släpper Stockholms Bränneri nu Dry Gin Refill. Vår hyllade, ekologiska Dry Gin inspirerad av vår nordiska omgivning, nu fylld på aluminiumburk.

Stockholms Bränneri släpper gin på burk

Dry Gin Refill på aluminiumburk är ett komplement till Stockholms Bränneri Dry Gin på glasflaska, där burkens syfte blir att fylla upp en Dry Gin-flaska innan den tar slut, och därmed ge flaskan ett längre liv. Burken pantas sedan.

 ”Refill-förpackningar med lägre klimatpåverkan är vedertaget i många andra branscher. Vi vill vara med och göra det självklart även i vår.” säger Anna Wikner, grundare av Stockholms Bränneri.

Stockholms Bränneris apoteksflaska, som har blivit ett signum för deras varumärke, har varit med sedan start och är fortfarande en viktig del av upplevelsen av deras Dry Gin. Glasflaskan är idag unik för dom med verksamhetens namn, emblem och adress gjuten i glaset. Mycket arbete har lagts även på den för att förminska påverkan på klimatet. Tillsammans med glasproducenten har Stockholms Bränneri bibehållit formen och mängden återvunnet glas men samtidigt reducerat flaskans vikt betydligt, vilket minskar transportpåverkan, men också kvalificerat den till Systembolagets produktkategori ”Våra mest hållbara val”.

Att nu dessutom erbjuda Dry Gin på aluminiumburk som komplement till glasflaskan är ett stort steg för verksamheten, som bjuder in sina följare att tillsammans hålla gin relevant i en dynamisk tid.
”Vi är ständigt nyfikna på framtiden för gin. Vi har alltid tagit vår inspiration från närheten och samtiden. En gin som är funktionell och i samklang med sin tid är idag för oss den mest intressanta.” fortsätter Anna.

Dry Gin Refill, destillerad och burkad på Södermalm, 350 ml, 40%, 199 kr släpps på Systembolaget för beställning den 24 april kl. 10.00. Artikelnummer 8540115
   

Tidigare pressreleaser

Vinterns Heta Drink: Spicy Sunrise
Pressrelease

Vinterns Heta Drink: Spicy Sunrise

I årets vinterdrink möts whiskylikören Fireball och den färdigblandade sangrian La Sangria de la Playa på ett oväntat, men ändå självklart sätt. Trots att denna drink serveras kyld, värmer den vinterkylan med sin kryddiga hetta. Fireball är en whiskylikör som är välkänd för sina tydliga toner av kanel och sitt eldiga smakprofil.

Norrbottens Destilleri – från poker till granskott
Artikel

Norrbottens Destilleri – från poker till granskott

Det var den friska luften som gjorde det. Och första gången han drack ett glas vatten. – Jag märkte att ju mer tid jag spenderade här uppe, ju mer ville jag stanna kvar, säger tidigare pokerspelaren Dennis Bejedal, grundare av Norrbottens Destilleri.

Popsensationen Bolaget lanserar svensk ekologisk vodka
Pressrelease

Popsensationen Bolaget lanserar svensk ekologisk vodka

Bolaget bildades 2019 i Falun och har sedan dess tagit Sverige med storm. Med över 200 miljoner samlade streams under endast tre år har Bolaget blivit ett av de absolut hetaste namnen i musikbranschen. Nu är det dags att ta nästa steg i karriären då Bolaget kommer att lansera sin första spritprodukt i samarbete med Live Brands Factory AB. Detta blir en ekologisk svensk vodka med namnet RODEO Pure Swedish Vodka, utvecklad från grunden av bandet tillsammans med Live Brands Factory AB. Säljstart på Systembolaget idag den 11 Mars.

Sweden Rock lanserar limiterad hantverksgin inför årets festivalsäsong
Pressrelease

Sweden Rock lanserar limiterad hantverksgin inför årets festivalsäsong

Sweden Rock Spirits breddar nu sin produktportfölj ytterligare med Sweden Rock Handcrafted Gin, en smakrik kvalitetsgin med toner av grapefrukt, korianderfrö och citronzest. Ginen utgör en perfekt bas för din Gin & Tonic, men funkar även utmärkt att avnjuta i sin rena form. Upplagan är begränsad, men trots detta är priset endast 399 kronor för 700 ml. Säljstart på Systembolaget idag den 15 maj - perfekt inför festivalsäsongen!