Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Sommarens söta och syrliga smaker i Koskenkorvas nya läskande likörer

28 Maj 2024

Pressrelease

Sommarens söta och syrliga smaker i Koskenkorvas nya läskande likörer

Koskenkorva är vodkan som är världskändis och kommer från den lilla byn i västra Finland med samma namn. Efter ett pärlband med populära likörlanseringar de senaste åren där vodkan agerar bas presenteras nu inte bara en, utan två purfärska nyheter. Koskenkorva Strawberry och Koskenkorva Passionfruit är sommarkänsla på flaska där kombinationen mellan sött och syrligt bildar det perfekta smakäktenskapet.

Sommarens söta och syrliga smaker i Koskenkorvas nya läskande likörer

I den lilla byn Koskenkorva har bönderna genom generationer producerat en len och genuin vodka som håller kvalitet i världsklass. Här ligger fokus på hållbarhet samt naturliga ingredienser och för att tillverka nyheterna Koskenkorva Strawberry och Koskenkorva Passionfruit har färska jordgubbar och frisk passionsfrukt använts och lagts i vodkan vilket resulterat i förträffliga och smakrika likörer. Tillsammans med basen på Koskenkorva vodka bildar de naturliga råvarorna en ljuv förening mellan sött och syrligt samt uppvisar både en ren och välbalanserad smak. Koskenkorva har under de senaste åren lanserat flera likörer med lägre alkoholhalt och de har alla rönt stora framgångar. De har bland annat vunnit många priser i flertalet framstående sprittävlingar såsom The Liqueur Masters och ISW Awards.

Trenden kring drycker med lägre alkoholhalt utan tillsatser har pågått ett längre tag och visar ingen tendens på att avta, snarare tvärtom. Då dagens konsumenter värdesätter naturliga produkter högt samtidigt som de ofta söker produkter som är knutna till en specifik plats passar dessa likörer in som hand i handske då de är lokalt förankrade samt innehåller naturliga ingredienser, säger Tiina Lientola, Product Manager för Koskenkorva.

Koskenkorva Strawberry är en härligt sommarröd skapelse med tilltalande och lockande smak av sötsyrliga solmogna jordgubbar. Koskenkorva Passionfruit uppvisar en intensiv smak av färsk passionsfrukt med en fläkt av fläder och med sin solgula uppenbarelse lyser den upp tillvaron. Båda är perfekta att serveras kalla som de är eller att användas som bas i uppfriskande drinkar toppade med färsk frukt. Precis som Koskenkorvas andra likörer, presenteras nykomlingarna i den tidlösa och vackra glasflaskan med unik träkork som är varumärkets signum.

Koskenkorva Strawberry och Koskenkorva Passionfruit är stekande heta nykomlingar på Systembolagshyllan och finns i begränsad upplaga under sommarmånaderna.

 

Två läskande drinkar på nyheterna

Tropical Tango

Ingredienser:
4 cl Koskenkorva Passionfruit
Toppa med Thomas Henry Mystic Mango

Gör så här:
1. Fyll ett glas med is.
2. Mät upp alla ingredienser och häll i vinglaset. Rör om.
3. Garnera med en apelsinskiva.

 

 

Strawberry Dream

Ingredienser:
4 cl Koskenkorva Strawberry
1-2 cl limejuice
Toppa med Thomas Henry Pink Grapefruit
Basilika

Gör så här:
1. Fyll ett highball glas med is.
2. Mät upp alla ingredienser och rör om.
3. Garnera med basilika.

Tidigare pressreleaser

Ny snaps på Systembolaget från Norrtälje Bränneri
Pressrelease

Ny snaps på Systembolaget från Norrtälje Bränneri

Vi har tidigare skrivit om att Norrtälje Bränneri har under 2023 sökt efter en mer praktisk flaska som uppfyller Systembolagets nya viktkrav och som är i linje med deras nya grafiska profil. Nu släpps den tredje delen i produktserien Norrtälje Bränneri Ekologisk Snaps 350 ml.

Italienska ägglikören Walcher Bombardino – prisvärd nyhet inför påsken
Pressrelease

Italienska ägglikören Walcher Bombardino – prisvärd nyhet inför påsken

Den 15 mars lanseras den uppskattade italienska ägglikören Walcher Bombardino. En klassisk och smakfull ägglikör av hög kvalitet till ett attraktivt pris.

Upptäck sommarens fräschaste nyhet – Explorer Gin Raspberry Lemonade
Pressrelease

Upptäck sommarens fräschaste nyhet – Explorer Gin Raspberry Lemonade

Explorer, det ikoniska svenska spritvarumärket känt för sin bästsäljande vodka sedan 1960-talet, presenterar stolt sin senaste innovation: Explorer Gin Raspberry Lemonade. Denna nylansering är en smaksatt gin med en ljuvlig kombination av hallon och citrus, perfekt för att skapa sommarens mest uppfriskande drinkar.

Hendrick's Gin lanserar ny limited edition - Grand Cabaret
Pressrelease

Hendrick's Gin lanserar ny limited edition - Grand Cabaret

Ny Hendrick’s Gin från Cabinet of Curiosities på Systembolaget den 26 April