Meny
Hem / Sommarens bästa dryck – här är anledningen till att Spritzer är den optimala kombinationen

11 Juli 2023

Artikel

Sommarens bästa dryck – här är anledningen till att Spritzer är den optimala kombinationen

När sommarens hetta sveper över oss, är det få drycker som är lika uppfriskande och läskande som en Spritzer. Ursprungligen härstammandes från Österrike, har denna förtrollande blandning av vin och kolsyrat vatten eller fruktsoda tagit världen med storm. Här ger vi dig fem skäl till varför Spritzer är sommarens bästa val, följt av fem läckra recept som du kan prova hemma.

Sommarens bästa dryck – här är anledningen till att Spritzer är den optimala kombinationen
 1. Återfuktande: En klassisk Spritzer innehåller cirka lika mycket vatten som vin, vilket gör den till en underbar törstsläckare.
 2. Lätt och fräsch: Spritzer är en lätt och frisk dryck som inte tynger ned dig i sommarvärmen, vilket gör den idealisk för långa, avkopplande dagar i solen.
 3. Anpassningsbar: Med olika typer av vin, sodavatten och frukt, är spritzer extremt anpassningsbar. Den kan varieras i det oändliga för att passa alla smaker.
 4. Låg alkoholhalt: Genom att blanda vitt vin med kolsyrat vatten, minskar du alkoholhalten utan att kompromissa med smaken.
 5. Lätt att göra: Det tar bara några minuter att blanda ihop en läcker spritzer, vilket gör det till ett perfekt val för sommarfester eller spontana grillkvällar.

Följande recept på spritzer kommer säkert att göra dina sommardagar ljusare och läskande.

Klassisk Spritzer

 • 120 ml torrt vitt vin
  120 ml kolsyrat vatten
  Isbitar
  Skiva av citron för dekoration

 

Rosé-Spritzer

 • 120 ml rosévin
  120 ml grapefrukt soda
  Isbitar
  Skiva av grapefrukt för dekoration

 

Aperol Spritzer

 • 60 ml Aperol
  90 ml mousserande vin
  30 ml kolsyrat vatten
  Skiva av apelsin för dekoration

 

Äppelcider-Spritzer

 • 120 ml äppelcider
  120 ml ginger ale
  Isbitar
  Skiva av äpple för dekoration

 

Rödvins-Spritzer

 • 120 ml rött vin
  120 ml kolsyrat vatten
  Isbitar
  Skiva av lime för dekoration

 

Oavsett om du föredrar en klassisk vitvinsspritzer eller vill prova något nytt, är dessa sommarvänliga drinkar perfekta för att slå tillbaka mot hettan. Och med så många olika möjligheter, kommer du aldrig att tröttna på att njuta av en sval spritzer i solen.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA