Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Smakliga snapsar med havstema - Anders Melldén väljer

18 Juni 2024

Artikel

Smakliga snapsar med havstema - Anders Melldén väljer

Till sommarens fester njuts gärna en nubbe. Servera den kall, men inte för kall – då känns nämligen inte den goda kryddningen lika bra. Kylskåp hellre än frys alltså. Här kommer tips på några goda sorter att svalka strupen med, samtliga med havet som gemensam nämnare.

Smakliga snapsar med havstema - Anders Melldén väljer

1. Lyxig Vasa-historia - Vasa 1628

Hur smakade snaps ombord på Vasaskeppet som sjönk 1628? Bland fynden från bärgningen 1961 fanns en försluten flaska brännvin. Den analyserades av chefsblender Daniel Borg på Brännewijn AB och återspeglas i denna flaska. Anis och ek plus en fruktig sprit ger en mjuk men rik smak som matchar kallskuret. Som en lyxig fläkt av historiens vingslag.

2. Konstnärligt till grillen - Västkustsnaps

Tillverkad i Tyskland enligt svenskt recept från Tidaholm. En lite sötare, fruktigare snaps som passar bättre till grillat kött än till sill. Kryddad med bland annat torkade nypon, slånbär och björnbär. Kul trivia: etiketten har formgivits av västkustkonstnären Kaya Hansson.

3. Garanterad snackis när du inte kan bestämma dig - Skärgårdssnapsar

Kan du inte bestämma dig? Från duktiga snapskryddarna på Saturnus i Malmö kommer ett helt gäng kul och goda brännvinssorter med havstema. Eller vad sägs om Brännö med smak av johannesört, Käringön som smakar svarta vinbär, Utö med fläder och citron eller Marstrand som fått både ängssyra, pors, pomeransskal och fänkål? Ställ en stor skål med isbitar eller krossad is mitt på bordet. Sätt de tio småflaskorna där i och drick till sill och lax. Garanterad snackis bland gästerna.

Liknande nyheter

Snaps till påsken? ”Akvavit” eller vanligt brännvin – vet du skillnaden?
Artikel

Snaps till påsken? ”Akvavit” eller vanligt brännvin – vet du skillnaden?

Det är skillnad på snaps och snaps. Visste du att ”akvavit” är ett skyddat namn som inte får användas hur som helst?

Mer snaps med mindre alkohol i sommar
Pressrelease

Mer snaps med mindre alkohol i sommar

Under midsommar går startskottet för sommarens måltider med sill, färskpotatis och lätt kyld akvavit. Snapsen har även blivit en allt vanligare ingrediens i både somriga drinkar och cocktails. Idag kan alla njuta av den svenska sommartraditionen tack vare alkoholfria snapsar samt snapsar med lägre alkohol.

5 spännande snapsar till årets julbord
Artikel

5 spännande snapsar till årets julbord

Sill och nubbe på julen är för många lika självklart som julskinka och prinskorv. Den riviga känslan av snapsen kompletteras så väl av sillens sälta.

Sjösäker snaps i ny förpackning lanseras den 4 december 2023
Pressrelease

Sjösäker snaps i ny förpackning lanseras den 4 december 2023

Norrtälje Bränneri har producerat snapsen "Sailing" i sina karakteristiska sneda flaskor sedan början av 2000-talet. Men under 2023 har de sökt efter en mer praktisk flaska som uppfyller Systembolagets nya viktkrav och som är i linje med deras nya grafiska profil.