Meny
Hem / Hernö Gin och grundaren Jon Hillgren storvinnare i World Gin Awards

23 Februari 2024

Pressrelease

Hernö Gin och grundaren Jon Hillgren storvinnare i World Gin Awards

The Gin Guild utser Hernö Gin till Distiller of the year och grundaren Jon Hillgren till Master Distiller of the Year vid årets Icons of Gin Awards. Hernö Gin som har en imponerande lista av utmärkelser och kan titulera sig världens mest prisbelönta destilleri kan i och med detta addera två av de absolut tyngsta titlarna till samlingen. Destilleriets Hernö Navy Strength Gin utsågs samtidigt till World’s Best Navy Gin vid World Gin Awards 2024.

Hernö Gin och grundaren Jon Hillgren storvinnare i World Gin Awards

Jon grundade Sveriges första gindestilleri Hernö Gin 2011. Intresset för gin fick han under sin tid som bartender på The Coach & Horses Soho i London 1999. Redan där och då började en idé om att skapa världens bästa gin att gro. En idé som så småningom förde honom tillbaka till hemtrakterna i Dala strax utanför Härnösand. Det är en överlycklig Jon som från London meddelar utfallet på kvällens prisutdelning i staden där allt egentligen började för 25 år sedan. 

- Det är helt galet att plocka hem de här titlarna. Det känns otroligt hedrande att se sitt namn bland stora ikoner i ginvärlden, flera av dom är både kollegor och förebilder. Det visar än en gång att det vi gör hemma i Sverige är riktigt bra. Att vi dessutom utses till årets destilleri är enormt stort. Det här är en laginsats, jag har ett helt otroligt gäng runt mig i Härnösand och på baren i Stockholm och båda priserna är lika mycket deras som mitt, säger Jon Hillgren. 

Icons of Gin Awards och World Gin Awards prisar gindestillerier från hela världen. Tävlingens expertpanel utvärderar och hyllar de allra bästa människorna, produkterna och platserna i ginvärlden. Det här är andra gången Hernö Gin tar hem titeln som Distiller of the year och första gången Master Distiller of the year. Tidigare vinnare har varit Cameron Mackenzie, Four Pillars Australien (2023), Tim Boast, Never Never Distilling Co. Australien (2022) och Lesley Gracie Hendrick's Gin Skottland (2021). 

Vid World Gin Awards 2024 tog Hernö Gin även hem titeln World’s Best Navy Gin med sin Hernö Navy Strenght Gin. Tävlingen är en av de mest prestigefyllda med bidrag från hela världen. En expertjury blindtestar och poängsätter gin från hela världen. De med högst poäng utses till World’s Best Gin i respektive tävlingskategori.

Tidigare pressreleaser

Vodka från Stockholms Bränneri
Pressrelease

Vodka från Stockholms Bränneri

Stockholms Bränneri lanserar nu sin Vodka. Det urbana Stockholmsdestilleriet som förutom en stark ginportfölj också tillverkar aperitifer samt färdigblandade cocktails både med och utan alkohol breddar nu sitt utbud ytterligare.

12 höstiga spritsorter som passar under den mörkare årstiden
Artikel

12 höstiga spritsorter som passar under den mörkare årstiden

Nu är årstiden med kortare och mörkare dagar här. Precis som rosévin passar bäst under sommaren och mustiga rödviner gör sig bättre till hösten, finns det spritsorter som passar bättre och sämre för olika årstider. Exakt vad du ska dricka under hösten är givetvis mycket en fråga om smak. Vi har valt ut ett flertal olika spritsorter som går bra att smutta på som de är, eller blanda i en höstdrink. Drick och njut!

Plantation lanserar två rom med fullt fokus på ursprung
Pressrelease

Plantation lanserar två rom med fullt fokus på ursprung

I en värld av drycker där originalitet och arv spelar stor roll, lanserar  Plantation Rum två anmärkningsvärda skapelser som hyllar ursprung och tradition. Under ledning av den visionära master blender Alexandre Gabriel, lanseras dessa den 31 oktober i Systembolagets beställningssortiment.

Popsensationen Bolaget lanserar svensk ekologisk vodka
Pressrelease

Popsensationen Bolaget lanserar svensk ekologisk vodka

Bolaget bildades 2019 i Falun och har sedan dess tagit Sverige med storm. Med över 200 miljoner samlade streams under endast tre år har Bolaget blivit ett av de absolut hetaste namnen i musikbranschen. Nu är det dags att ta nästa steg i karriären då Bolaget kommer att lansera sin första spritprodukt i samarbete med Live Brands Factory AB. Detta blir en ekologisk svensk vodka med namnet RODEO Pure Swedish Vodka, utvecklad från grunden av bandet tillsammans med Live Brands Factory AB. Säljstart på Systembolaget idag den 11 Mars.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA