Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Hendrick's Gin lanserar ny limited edition - Grand Cabaret

19 April 2024

Pressrelease

Hendrick's Gin lanserar ny limited edition - Grand Cabaret

Ny Hendrick’s Gin från Cabinet of Curiosities på Systembolaget den 26 April

Hendrick's Gin lanserar ny limited edition - Grand Cabaret

Att smaksätta gin med stenfrukter är mycket ovanligt. När Hendrick’s nu lanserar Grand Cabaret är det första gången som Masterblender Leslie Gracie öppnat sitt ”Cabinet of Curiosities” för att arbeta med smaker från persika, plommon, körsbär och andra stenfrukter. Leslie Gracie har trollat fram en klassisk Hendrick’s gin, men med helt nya fruktiga och blommiga toner.

Cabinet of Curiosities är ett låst och hemligt skåp på destilleriet där Leslie Gracie förvarar essenser och smaksättningar som hon använder till sina experiment. Lesley är botaniker och har en bakgrund som kemist. Leslie kom till familjen Grant 1999. Hennes uppdrag var att utveckla världens första hantverksgin. Hon gick mycket grundligt tillväga, det tog henne tio år innan hon var klar med receptet. Hendrick’s Gin blev förebilden för de mängder av nya ginsdestillerier som vuxit fram sedan dess. Namnet Hendrik’s tog man från en trädgårdsmästare som familjen Grant haft hemma i Dufftown. Hendrick’s Gin, med sin tydliga karaktär av enbär och gurka, banade väg för den nya vågen av småskaligt producerade ginsorter.

Grand Cabaret

Leslie Gracie har en stor passion för trädgårdsodling och har tillbringat mycket tid med att samla in aromatiska örter, under både långa resor till främmande länder och under sina strandpromenader längs den skotska kusten. Stenfrukter har hon dock inte arbetat med tidigare. Sådana smaker har nästan aldrig förekommit i ginvärlden. Inspirationen fick Leslie när hon läste om 1800-talets dryckesvanor i Paris. I konstnärskretsarna drack man en fruktsprit, vanligen gjord på plommon, persika eller körsbär. Fruktspriten blandade man med gin och rosenvatten. I Grand Cabaret har Leslie Gracie återskapat denna smakexplosion.

Smakbeskrivning

I doften blommar Hendricks klassiska enbärstoner tillsammans med en mjuk sötma och en lätt fruktighet med plommon och persika, där finns också Hendricks omisskännliga ton av färsk gurka. Smaken är en symfoni av behaglig fruktighet, aromatiska örter och en delikat avrundad final med körsbär, persika och nektariner.

Prova den gärna i en Grand Cabaret & Tonic med 3 gurkskivor eller varför inte i signaturdrinken Grand Cabaret Royal (recept nedan).

 

Grand Cabaret Royal

Ingredienser:
3 cl Hendrick's Grand Cabaret
3 cl Cranberryjuice
1,5 cl Limejuice
1,5 cl Sockerlag

Gör såhär:
1. Blanda alla ingredienserna i ett isfyllt vin eller champagne glas.
2. Toppa med champagne eller mouserande vin och garnera med 3 gurkskivor!

Tidigare pressreleaser

Dunderduo från Heaven Hill Distillery
Pressrelease

Dunderduo från Heaven Hill Distillery

Den legendariska bourbonproducenten Heaven Hill från Kentucky släpper en vinnande duo i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget den 24:e maj och den 5 juli, denna dubbellansering består av Evan Williams Single Barrel Vintage 2015 Straight Bourbon samt Elijah Craig Rye Kentucky Straight Rye Whiskey, sannerligen ett unikt tillfälle i Sverige.

Grönstedts vill sätta guldkant på 6:e juni - Lanserar jubileumscognac
Pressrelease

Grönstedts vill sätta guldkant på 6:e juni - Lanserar jubileumscognac

I 20 år har Grönstedts lanserat ”Le National” inför nationaldagen - en premiumcognac i begränsad upplaga med en ny smakprofil och en ny design på flaskan varje år. Årets Grönstedts Le National är dedikerad Gamla Stan där Johan Daniel Grönstedt levde och verkade och i slutet av 1800-talet tappade sin allra första cognac med eget namn.

Dubbel succé: Efva Attling lanserar Double Trouble Gin i samarbete med Feddie Ocean Distillery i Norge
Pressrelease

Dubbel succé: Efva Attling lanserar Double Trouble Gin i samarbete med Feddie Ocean Distillery i Norge

Den internationellt erkända svenska smyckesdesignern Efva Attling utökar sin kreativa repertoar med lanseringen av Double Trouble Gin, producerad i samarbete med prisbelönta Feddie Ocean Distillery i Norge. Denna spännande nyhet där Efva Attling har designat etiketten och varit involverad i utprovningen av receptet erbjuder en unik upplevelse för ginälskare i Sverige. Attling Double Trouble Gin 500 ml, 40%, 349 kr, lansering på Systembolaget 3 juni 2024.

12 höstiga spritsorter som passar under den mörkare årstiden
Artikel

12 höstiga spritsorter som passar under den mörkare årstiden

Nu är årstiden med kortare och mörkare dagar här. Precis som rosévin passar bäst under sommaren och mustiga rödviner gör sig bättre till hösten, finns det spritsorter som passar bättre och sämre för olika årstider. Exakt vad du ska dricka under hösten är givetvis mycket en fråga om smak. Vi har valt ut ett flertal olika spritsorter som går bra att smutta på som de är, eller blanda i en höstdrink. Drick och njut!