Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Dunderduo från Heaven Hill Distillery

28 Maj 2024

Pressrelease

Dunderduo från Heaven Hill Distillery

Den legendariska bourbonproducenten Heaven Hill från Kentucky släpper en vinnande duo i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget den 24:e maj och den 5 juli, denna dubbellansering består av Evan Williams Single Barrel Vintage 2015 Straight Bourbon samt Elijah Craig Rye Kentucky Straight Rye Whiskey, sannerligen ett unikt tillfälle i Sverige.

Dunderduo från Heaven Hill Distillery

Sedan 1935 har familjen Shapira styrt skutan kallad Heaven Hill Distillery i Kentucky, från tiden strax efter förbudstiden in i det moderna nuet. Ledstjärnan har alltid varit densamma i form av yrkesskicklighet och kvalitet under hela resan. Heaven Hill är en världens största producenter av Bourbon och besitter mycket stor lagringskapacitet. Det är med glädje vi kan berätta om följande whiskey som i dubbellansering kommer till Systembolaget:

Evan Williams Single Barrel Vintage 2015 Straight Bourbon är en speciell typ av årgångsbourbon som likt årgångsvin varierar från år till år. Till denna högklassiga bourbon används 78% majs vilket långt överstiger den lagstadgade gränsen på 51%, detta ger whiskeyn en härlig söt och fruktig rondör. Förutom majs används 10% råg och 12% mältat korn vilket ger whiskyn en robust och kryddig struktur. Här används endast noga utvalda fat som långsamt lagrats i traditionella lagerhus där naturen får sätta temperaturen och på så vis påverka faten.

Evan Williams Single Barrel Vintage 2015 Straight Bourbon är även en hyllning till entreprenören Evan Williams som 1783 startade det första destilleriet i Kentucky invid Ohioflodens strand. Via den handskrivna etiketten kan man förutom destillerings och buteljeringsdatum se exakt vilket fat whiskeyn lagrats på.

Produktinfo Evan Williams Single Barrel Vintage 2015 Straight Bourbon

Doft: Råsocker, ek, rostat bröd.
Smak: Kryddiga ektoner i fin harmoni med honung, äpple och apelsin.
Storlek: 700ml
Alkoholstyrka: 43,3%
Pris: 579 kr
Artnr: 11239
Antal flaskor: 1440 st

Nästa ut från Heaven Hill Distillery är Elijah Craig Rye Kentucky Straight Rye Whiskey som även den är en hyllning till en av den amerikanska whiskeyindustrins riktiga giganter, nämligen pastorn Elijah Craig. Denna whiskeylegend sägs vara skaparen av metoden att bränna ekfaten på insidan för att karamellisera det naturliga sockret i eken. Denna metod gör att destillatet lättare får utbyte med fatet och låter ett naturligt utbyte av smak och doft ske under lagringen. Elijah Craig Rye är en whiskey producerad på 51% råg, 35% majs och 14% kornmalt vilket ger denna whiskey en riktigt kryddig karaktär. Elijah Craig Rye är sedan lagrad på traditionellt vis i luftiga lagerhus och på nya amerikanska ekfat.

Gränsen för att kallas ”Straight Rye” är att whiskeyn ska innehålla minst 51% majs och lagras under minst två år. Denna typ av whiskey är en riktigt historisk produkt och producerades i större skala under 1800-talet innan majsen blev en mer dominant gröda i USA och bourbon tog över marknaden. Många whiskeyentusiaster återupptäckte rågwhiskeyn under 2010-talet och stilen har fått ett rejält uppsving.

Produktinfo Elijah Craig Rye Kentucky Straight Rye Whiskey

Doft: Mörk choklad med en örtig lätt rökighet i toner av grillad citrus.
Smak: Hyvlad ek, krondill, honung.
Storlek: 700ml
Alkohol: 47%
Pris: 569 kr
Artnr: 414
Lansering: 5 juli 2024
Antal flaskor: 1440 st

Tidigare pressreleaser

Kron lanserar ny tropisk likör – Kron Passionsfrukt Hantverkslikör
Pressrelease

Kron lanserar ny tropisk likör – Kron Passionsfrukt Hantverkslikör

Kron, ett anrikt varumärke med ursprung från 1700-talet, är stolta att introducera sin senaste produkt: Kron Passionsfrukt Hantverkslikör. Denna nykomling på marknaden är en smakrik och tropisk likör med smak av solmogen passionsfrukt och passar utmärkt i friska sommardrinkar.

Sommarens söta och syrliga smaker i Koskenkorvas nya läskande likörer
Pressrelease

Sommarens söta och syrliga smaker i Koskenkorvas nya läskande likörer

Koskenkorva är vodkan som är världskändis och kommer från den lilla byn i västra Finland med samma namn. Efter ett pärlband med populära likörlanseringar de senaste åren där vodkan agerar bas presenteras nu inte bara en, utan två purfärska nyheter. Koskenkorva Strawberry och Koskenkorva Passionfruit är sommarkänsla på flaska där kombinationen mellan sött och syrligt bildar det perfekta smakäktenskapet.

Hendrick's Gin lanserar ny limited edition - Grand Cabaret
Pressrelease

Hendrick's Gin lanserar ny limited edition - Grand Cabaret

Ny Hendrick’s Gin från Cabinet of Curiosities på Systembolaget den 26 April

Stockholms Bränneri släpper gin på burk
Pressrelease

Stockholms Bränneri släpper gin på burk

För att minska sina produkters klimatpåverkan men också för att utveckla och utmana produktkategorin så släpper Stockholms Bränneri nu Dry Gin Refill. Vår hyllade, ekologiska Dry Gin inspirerad av vår nordiska omgivning, nu fylld på aluminiumburk.