Meny
Hem / Sprit / Gin & Genever / Gin / Sommardröm
Recept

Sommardröm drink

2 betyg
Sommardröm

Sommardröm ingredienser:

  • 5 cl Gotland ginfabrik dry gin
  • 3 cl hallon & rabarbersockerlag
  • 3 cl färsk citronjuice 
  • Sodavatten
  • Hallonmaräng 
  • Torkad vresros 
  •  

Så här blandar du en Sommardröm:

  1. Denna drink går att bygga rakt ner i glaset. Häll i gin, sockerlag och citronjuice. Sen fyll på med is. Inte hela vägen men ändå mycket.
  2. Toppa med lite soda, rör om ett par varv och spritsa sen över marängen och pynta med rosblad. 

För bästa resultat så används färska eller frusna hallon och rabarber. Men du kan använda hallonsaft och rabarbersaft om du vill göra det enklare.

Hallon & rabarbersockerlag: 

Mixa rabarber i blender med lite vatten. Sila sen genom hushållspapper eller silduk. I kastrull häll i rabarbersaften och lika mycket socker och addera hallon. Låt koka upp, stäng sen av plattan och låt det stå och dra en halvtimme. Sila mixen sen och mosa hallonen i silen. Spara hallongojset och bred ut på plåt och torka i ugn. 

Hallonmaräng i liten sifon:

Häll i 10 cl äggvita och fyll upp med outspädd hallonsaft nästan till strecket. Addera lite vatten och några droppar citron. Fyll på 2 patroner för fastare skum. 

Vresrosen har jag plockat och torkat 

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA