Meny
Hem / Sprit / Tequila & Mezcal / Tequila / Viol & lavendel margarita
Recept

Viol & lavendel margarita drink

1 betyg

Det här är min signaturdrink. Den kräver lite förarbete men när den väl är färdig är det bara att hälla. Håller på flaska ett par månader.

Viol & lavendel margarita

Viol & lavendel margarita ingredienser (2 drinkar):

  • 6 cl infuserad tequila 1800 silver
  • 4 cl viollikör
  • 4 cl lavendelsockerlag
  • 6 cl citronjuice
  •  

Så här blandar du en Viol & lavendel margarita:

  1. Mät upp allt  i en glasburk. 
  2. Häll sedan i 8 cl mjölk och se det skära sig. Låt stå någon timme.
  3. I en annan burk sätt på kaffefilter och sila sen vätskan igenom. Första dropparna kan vara lite grumliga. Sätt ett litet glas då i burken för att fånga upp dem sen ta bort när vätskan rinner klar.
  4. Servera 10 cl med rund isboll i cocktailglas och pynta med den sockrade torkade lavendel eller färsk och en penseé eller viol.

Lavendelinfuserad 1800 silver tequila:

Jag tar en hel flaska så jag har till många. Häll tequilan i en bunke och lägg i lavendelblommor torkade eller färska. Ca 1 dl torkad eller 15-20 kvistar färsk. Ca 10 torkade butterfly pea blommor för färgens skull. Finns att köpa i välsorterade asiatiska butiker. Finns även som pulver i hälsokostbutiker. Låt dra ett dygn sen sila av blommor.

Lavendelsockerlag 5 dl: 

Värm upp 50/50 vatten och socker och lägg i hela lavendelblommor ca 20 st. Dra av från plattan och låt stå i ett par timmar. Plocka sen ur blommor och torka dem i ugn på 50 grader över natten. De blir som ätbara lavendelklubbor. 

Fotograf: Stephanie Henning

Du kanske även gillar
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA