Meny
Hem / Plantation lanserar två rom med fullt fokus på ursprung

16 November 2023

Pressrelease

Plantation lanserar två rom med fullt fokus på ursprung

I en värld av drycker där originalitet och arv spelar stor roll, lanserar  Plantation Rum två anmärkningsvärda skapelser som hyllar ursprung och tradition. Under ledning av den visionära master blender Alexandre Gabriel, lanseras dessa den 31 oktober i Systembolagets beställningssortiment.

Plantation lanserar två rom med fullt fokus på ursprung

Den första, Plantation Vintage Panama 2010, är en singel-vintage rom som endast släpps i 324 exemplar. Denna årgång är en del av Plantations prestigefyllda Terravera-kollektion, en hyllning till unika terroirer och regionala särdrag. Samlingen består av sex enastående romsorter, och Vintage Panama 2010 är inget undantag. Skapad av Don José Distillery i Panamas djungler, bär denna rom på en unik identitet som formats av den omgivande regnskogen och dess rika jordmån. Dubbellagring, först i Centralamerika och sedan i Frankrike på franska ekfat, förstärker den aromatiska komplexiteten med noter av kokos, plommon och citrus, och en smakrikedom av bär, apelsin, kaffe och peppar.

Den andra lanseringen, Plantation Sealander, är en odyssé av smaker, en blend av rom från Barbados, Mauritius och Fijiöarna. Varje ö bidrar med sin unika kvalitet; från Barbados' eleganta vaniljtoner till Mauritius' gräsiga och örtiga inslag, kombinerat med Fijiöarnas vulkaniska jord och intensitet. Sealander är en dröm som blivit verklighet under Alexandres expertis, en resa som sträckt sig över tre hav för att skapa en balanserad symfoni av smaker.

Dessa två unika lanseringar från Plantation Rum är inte bara ytterligare tillskott till deras redan imponerande sortiment, utan de är uttryck för hantverk, historia och en respekt för ursprung. Med sitt fokus på proveniens, för Plantation Rum traditionen vidare, samtidigt som de skapar nya vägar inom romens värld.

Tidigare pressreleaser

12 höstiga spritsorter som passar under den mörkare årstiden
Artikel

12 höstiga spritsorter som passar under den mörkare årstiden

Nu är årstiden med kortare och mörkare dagar här. Precis som rosévin passar bäst under sommaren och mustiga rödviner gör sig bättre till hösten, finns det spritsorter som passar bättre och sämre för olika årstider. Exakt vad du ska dricka under hösten är givetvis mycket en fråga om smak. Vi har valt ut ett flertal olika spritsorter som går bra att smutta på som de är, eller blanda i en höstdrink. Drick och njut!

En djupdykning i rom och drinken daiquiri
Artikel

En djupdykning i rom och drinken daiquiri

Rom är utan tvekan en av världens mest kända spritdrycker. Uppskattad avec som på samma gång visat sig vara den perfekta basen i ett oändligt antal populära och klassiska drinkar. Men rom har också ett mörkt förflutet. Mörkt som natten.

Sjösäker snaps i ny förpackning lanseras den 4 december 2023
Pressrelease

Sjösäker snaps i ny förpackning lanseras den 4 december 2023

Norrtälje Bränneri har producerat snapsen "Sailing" i sina karakteristiska sneda flaskor sedan början av 2000-talet. Men under 2023 har de sökt efter en mer praktisk flaska som uppfyller Systembolagets nya viktkrav och som är i linje med deras nya grafiska profil.

Vinterns Heta Drink: Spicy Sunrise
Pressrelease

Vinterns Heta Drink: Spicy Sunrise

I årets vinterdrink möts whiskylikören Fireball och den färdigblandade sangrian La Sangria de la Playa på ett oväntat, men ändå självklart sätt. Trots att denna drink serveras kyld, värmer den vinterkylan med sin kryddiga hetta. Fireball är en whiskylikör som är välkänd för sina tydliga toner av kanel och sitt eldiga smakprofil.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA