Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Plantation lanserar två rom med fullt fokus på ursprung

16 November 2023

Pressrelease

Plantation lanserar två rom med fullt fokus på ursprung

I en värld av drycker där originalitet och arv spelar stor roll, lanserar  Plantation Rum två anmärkningsvärda skapelser som hyllar ursprung och tradition. Under ledning av den visionära master blender Alexandre Gabriel, lanseras dessa den 31 oktober i Systembolagets beställningssortiment.

Plantation lanserar två rom med fullt fokus på ursprung

Den första, Plantation Vintage Panama 2010, är en singel-vintage rom som endast släpps i 324 exemplar. Denna årgång är en del av Plantations prestigefyllda Terravera-kollektion, en hyllning till unika terroirer och regionala särdrag. Samlingen består av sex enastående romsorter, och Vintage Panama 2010 är inget undantag. Skapad av Don José Distillery i Panamas djungler, bär denna rom på en unik identitet som formats av den omgivande regnskogen och dess rika jordmån. Dubbellagring, först i Centralamerika och sedan i Frankrike på franska ekfat, förstärker den aromatiska komplexiteten med noter av kokos, plommon och citrus, och en smakrikedom av bär, apelsin, kaffe och peppar.

Den andra lanseringen, Plantation Sealander, är en odyssé av smaker, en blend av rom från Barbados, Mauritius och Fijiöarna. Varje ö bidrar med sin unika kvalitet; från Barbados' eleganta vaniljtoner till Mauritius' gräsiga och örtiga inslag, kombinerat med Fijiöarnas vulkaniska jord och intensitet. Sealander är en dröm som blivit verklighet under Alexandres expertis, en resa som sträckt sig över tre hav för att skapa en balanserad symfoni av smaker.

Dessa två unika lanseringar från Plantation Rum är inte bara ytterligare tillskott till deras redan imponerande sortiment, utan de är uttryck för hantverk, historia och en respekt för ursprung. Med sitt fokus på proveniens, för Plantation Rum traditionen vidare, samtidigt som de skapar nya vägar inom romens värld.

Tidigare pressreleaser

Hendrick's Gin lanserar ny limited edition - Grand Cabaret
Pressrelease

Hendrick's Gin lanserar ny limited edition - Grand Cabaret

Ny Hendrick’s Gin från Cabinet of Curiosities på Systembolaget den 26 April

Dunderduo från Heaven Hill Distillery
Pressrelease

Dunderduo från Heaven Hill Distillery

Den legendariska bourbonproducenten Heaven Hill från Kentucky släpper en vinnande duo i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget den 24:e maj och den 5 juli, denna dubbellansering består av Evan Williams Single Barrel Vintage 2015 Straight Bourbon samt Elijah Craig Rye Kentucky Straight Rye Whiskey, sannerligen ett unikt tillfälle i Sverige.

Vodka från Stockholms Bränneri
Pressrelease

Vodka från Stockholms Bränneri

Stockholms Bränneri lanserar nu sin Vodka. Det urbana Stockholmsdestilleriet som förutom en stark ginportfölj också tillverkar aperitifer samt färdigblandade cocktails både med och utan alkohol breddar nu sitt utbud ytterligare.

Quiz – vad vet du om rom?
Artikel

Quiz – vad vet du om rom?

Rom må vara en riktig sjörövarsprit på så sätt att det faktiskt inte finns så många generella regelverk eller ursprungsskydd. Viss kunskap är ändå bra att ha – inte minst eftersom rom är en av världens mest sålda spritdrycker som passar så bra i många drinkar. Men vad vet du egentligen om rom? Testa dig själv i Cocktailguidens quiz.