Meny
Hem / Mackmyra Svensk Whisky lanserar premiumwhisky i PET-flaska

15 Februari 2024

Pressrelease

Mackmyra Svensk Whisky lanserar premiumwhisky i PET-flaska

Mackmyra Svensk Whisky tar ett stort steg mot en mer hållbar framtid genom att låta sin storsäljare Mack by Mackmyra transformeras till en PET-flaska. Genom att erbjuda högkvalitativ svensk hantverkssprit till en lägre prispunkt i en miljövänligare förpackning, strävar företaget efter att göra sina produkter tillgängliga för en bredare publik utan att kompromissa med vare sig kvalitet eller hållbarhet.

Mackmyra Svensk Whisky lanserar premiumwhisky i PET-flaska

Mack är en av Mackmyras mest uppskattade produkter då den lämpar sig väl att serveras både i sin enkelhet men även som bas i exklusivare drinkar. Ett resultat av att låta Mackmyras karaktäristiskt fruktiga destillatet mogna på ex-bourbonfat, vilket ger en len whisky med dominerande toner av citrus, vanilj och päron. Den lägre prispunkten i kombination med dess hållbara förpackning är ytterligare ett incitament för konsumenterna att välja Mack.

Mackmyra Svensk Whisky fortsätter att driva utvecklingen inom branschen och den nya PET-flaskan är ytterligare ett resultat sprunget ur det förhållningssätt företaget haft sedan starten 1999, där nyfikenhet, hållbarhet och innovation varit grundpelarna. När ”Mack” övergår till PET-flaska erbjuds en kombination av lättvikt, hållbarhet och lägre pris samtidigt som whiskyns ursprungliga kvalitet och smak förblir opåverkad.

"Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder en svensk premiumwhisky buteljerad i en hållbar lösning. Att Mack relanseras som PET-flaska är ytterligare ett steg i rätt riktning. Samtidigt når vi en lägre prispunkt, blir riktigt konkurrenskraftiga och kan ta fler marknadsandelar i det segment där den mesta av konsumtionen sker,” säger VD Patrick Björsjö

Relanseringen av Mack som PET-flaska finns tillgänglig på Systembolaget från och med den 4 mars 2024 och är en del av Mackmyras bredare hållbarhetsstrategi. Flaskan är testad och godkänd för att klara hårt ställda krav för sprit. Så sent som för bara några år sedan utsågs Mackmyras gravitationsdestilleri till världens mest hållbara destilleri och genom att kontinuerligt driva innovation och hållbarhet strävar företaget efter att vara en föregångare inom branschen och inspirera andra till liknande initiativ.

Mack relanseras på Systembolaget den 4 mars.

Tidigare pressreleaser

Vinterns Heta Drink: Spicy Sunrise
Pressrelease

Vinterns Heta Drink: Spicy Sunrise

I årets vinterdrink möts whiskylikören Fireball och den färdigblandade sangrian La Sangria de la Playa på ett oväntat, men ändå självklart sätt. Trots att denna drink serveras kyld, värmer den vinterkylan med sin kryddiga hetta. Fireball är en whiskylikör som är välkänd för sina tydliga toner av kanel och sitt eldiga smakprofil.

Goda whiskydrinkar du enkelt blandar hemma
Artikel

Goda whiskydrinkar du enkelt blandar hemma

En whiskydrink passar både den inbitne whiskyfantasten såväl som den som precis börjat utforska whiskyvärlden. Vi ger dig knepen för att få till en riktigt bra drink och tipsar om fem klassiska whiskydrinkar.

High Coast Distillery lanserar Origins Series samlingsbox
Pressrelease

High Coast Distillery lanserar Origins Series samlingsbox

Den 8 november 2023 lanserades Origins-boxen från High Coast. I fyra miniatyrflaskor möter vi av High Coast Distillerys grundläggande smakprofiler.

5 julklappstips för drinkälskaren
Artikel

5 julklappstips för drinkälskaren

Har du slut på julklappsidéer? Ge bort något i jul som kommer att uppskattas på riktigt! Nu när julen står för dörren vill vi dela med oss av några träffsäkra julklappstips. Här har vi samlat våra bästa presenttips från drink- och cocktailvärlden.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA