Meny
Hem / Gintrender att ha koll på under 2024

23 Oktober 2023

Nyhet

Gintrender att ha koll på under 2024

Gin har seglat upp som en av de bäst säljande spritsorterna i världen, och premium-gin har bidragit till att vända den vikande ginkonsumtionen i Storbritannien. Faktum är att traditionell gin förväntas gå om cognac som den näst mest sålda premium-produkten i Storbritannien under 2024. Här är ytterligare fyra spännande gintrender att hålla koll på!

Gintrender att ha koll på under 2024

 

1. Större utbud av aged gin

Att lagra gin på ekfat är ingen nyhet. Men med de senaste årens starka fokus på craft gin har även fatlagrad gin fått sig ett uppsving. Av förklarliga skäl tar det dock ett tag från att ginen är destillerad till att den är färdiglagrad. Därför kommer vi under 2024 få se ett ökat utbud av aged gin från flera tillverkare.

 

 

2. Skapa unika drinkar med Indigo gin

Det senaste inom gintillverkning är framställandet av Indigo gin. Det är en gin infuserad med blomman Butterfly Pea Blossom som ger en djup mörklila färgton. Det finns dock en hemlighet, nämligen att blomman ändrar färg beroende på syrehalten. När du blandar Indigo gin med någonting surt, såsom lime- eller citronjuice, byter drycken färg till rosa. Detta skapar helt nya möjligheter för bartenders som nu kan skapa färgskiftande drinkar. Klart spektakulärt!

 

  •  
  •  

    3. Fortsatt stark trend med smaksatt gin

Att ha olika smaksatta ginsorter har blivit allt vanligare. Vi tror att detta är en trend som kommer att fortsätta starkt under nästa år. Även om enbärssmaken är ett krav experimenterar nästa alla tillverkare med olika smaksättningar – allt från örter och blomblad till frukter och bär. Variationen är enorm och gör det möjligt att skapa unika smakupplevelser, såväl i baren som i hemmet.

 

 

4. Gör det enkelt med ready to drink

Traditionellt har gin använts till att blanda drinkar och cocktails. Men det kräver ett större utbud av drycker att blanda din gin med, i synnerhet om du vill ha något mer kreativt än en enkel Gin och Tonic.

För att möta den ökade efterfrågan på spännande drinkar har bland annat Stockholms Bränneri tagit fram en serie som de helt enkelt kallar ”ready to drink”. Redan 2021 kom deras ”Winter Negroni” som blev en omedelbar succé. De har därför fortsatt sin utveckling och idag finns ett stort utbud av färdiga gindrinkar på burk eller flaska. Varför inte testa deras Martini eller Apple Punch?

 

Källor: Beveragedynamics.com, Goodhousekeeping.com, Stockholmsbranneri.com, Cygnet-distillery.com

 

Liknande nyheter

Goda whiskydrinkar du enkelt blandar hemma
Artikel

Goda whiskydrinkar du enkelt blandar hemma

En whiskydrink passar både den inbitne whiskyfantasten såväl som den som precis börjat utforska whiskyvärlden. Vi ger dig knepen för att få till en riktigt bra drink och tipsar om fem klassiska whiskydrinkar.

Klassisk bål - välkomstdrinken som får gästerna att trivas
Artikel

Klassisk bål - välkomstdrinken som får gästerna att trivas

Att bjuda in vänner och familj till ditt hem är alltid en njutning. Det är dock viktigt att skapa en varm, inbjudande atmosfär för att säkerställa att alla känner sig bekväma och glada. En utmärkt metod för att uppnå detta är att servera en klassisk bål som välkomstdrink.

12 höstiga spritsorter som passar under den mörkare årstiden
Artikel

12 höstiga spritsorter som passar under den mörkare årstiden

Nu är årstiden med kortare och mörkare dagar här. Precis som rosévin passar bäst under sommaren och mustiga rödviner gör sig bättre till hösten, finns det spritsorter som passar bättre och sämre för olika årstider. Exakt vad du ska dricka under hösten är givetvis mycket en fråga om smak. Vi har valt ut ett flertal olika spritsorter som går bra att smutta på som de är, eller blanda i en höstdrink. Drick och njut!

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA