Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Yuzu Awesome
Recept

Yuzu Awesome drink

4 betyg
Yuzu Awesome

Yuzu är lika exotiskt som det låter, nämligen en asiatisk citrusfrukt. Kanske inte så lätt att få tag på i färsk form, men den säljs som juice i välsorterade matbutiker. Smaken är som en blandning av mandarin och grapefrukt – här i sällskap av ljus lager och mezcal.

Yuzu Awesome ingredienser:

8 cl öl (ljus lager)
4 cl mezcal
3 cl yuzujuice
3 cl sockerlag
1 cl persikosirap
Schweppes Soda
Mynta

Så här blandar du en Yuzu Awesome:

Fyll ett collinsglas med is. Häll i mezcal, yuzujuice, sockerlag, persikosirap och öl. Toppa med kall Schweppes Soda och garnera med mynta.

Skål!

Kuriosa:

Mezcal (eller mezscal) är samlingsnamnet på destillerad spritdryck, som är tillverkad av arter i agavesläktet som råvara. Ursprunget är oftast södra och centrala Mexiko. Att lägga en eller flera larver i flaskan har blivit kännetecknande för en del producenter.

ANNONS
Du kanske även gillar