Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Sprit / Gin & Genever / Gin / Negroni
Recept

Negroni drink

10 betyg

Negroni är en av många klassiker som har tagit världen med storm. Den mest troliga historien bakom Negroni kommer från en bar i Florens, år 1919 (då kallad Caffè Casoni). Camillo Negroni kom till baren en kväll och frågade bartendern Fosco Scarselli efter en Americano (Campari, röd vermouth, sodavatten, citron) med gin istället för sodavatten. Bartendern valde att dekorera med apelsinskal istället för citron, för att signalera att det var en annan cocktail. År 1947 blev drinken erkänd av Orson Welles, som just då arbetade i Rom, när han bjöds på en Negroni och uttryckte sig sedan som följande: ”The bitters are excellent for your liver, the gin is bad for you. They balance each other.”

Negroni

Negroni ingredienser:

2 cl gin
2 cl bitter aperitif
2 cl röd vermouth
Apelsinskal eller apelsinskiva

Så här blandar du en Negroni:

  1. Häll alla ingredienser i ett rocksglas med is.
  2. Rör om drinken i ca 10 sekunder tills drinken blivit kyld.
  3. Garnera med en bit apelsinskal eller en apelsinskiva.

Video

ANNONS