Meny
Hem / Negroni
Recept

Negroni drink

5 betyg
Negroni

Negroni är en av många cocktail–klassiker som har tagit världen med storm. Den mest troliga historia bakom Negronis existens kommer från en bar i Florence, Italien år 1919 (då kallad Caffè Casoni). Camillo Negroni kom till baren en kväll och frågade bartendern Fosco Scarselli efter en Americano (Campari, Röd vermouth, Soda, Citron) med gin istället för soda. Bartendern valde att dekorera med apelsinskal istället för citron, för att signalera att det var en annan cocktail. År 1947 blev drinken erkänd av Orson Welles, som just då arbetade i Rom, när han bjöds på en Negroni och uttryckte sig sedan som följande: ”The bitters are excellent for your liver, the gin is bad for you. They balance each other.”

Negroni ingredienser:

2cl Gin
2cl Campari
2cl Röd Vermouth
Apelsinskal

Så här blandar du en Negroni:

Häll alla ingredienser i ett rörglas fyllt med is och rör sedan drinken i ca 10 sekunder tills dess att rörglaset blivit kylt. Häll upp drinken i ett glas fyllt med is och garnera med en bit apelsinskal.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA