Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Kron lanserar ny tropisk likör – Kron Passionsfrukt Hantverkslikör

5 Juni 2024

Pressrelease

Kron lanserar ny tropisk likör – Kron Passionsfrukt Hantverkslikör

Kron, ett anrikt varumärke med ursprung från 1700-talet, är stolta att introducera sin senaste produkt: Kron Passionsfrukt Hantverkslikör. Denna nykomling på marknaden är en smakrik och tropisk likör med smak av solmogen passionsfrukt och passar utmärkt i friska sommardrinkar.

Kron lanserar ny tropisk likör – Kron Passionsfrukt Hantverkslikör

Med en alkoholhalt på 20 % och förpackad i en elegant 50 cl flaska, finns Kron Passionsfrukt tillgänglig på Systembolaget från och med den 7 juni till ett pris av 199 kr. Denna likör passar utmärkt som drinkingrediens i exotiska sommardrinkar eller att servera väl kyld som den är för en uppfriskande smakupplevelse.

Kron är ett varumärke med en rik historia som har sitt ursprung i de kronobrännvin som tillverkades redan på 1700-talet under kung Gustaf III:s tid. För att bekämpa den illegala spritmarknaden inrättade Svenska kronan på den tiden ett sextiotal kronobrännerier. Den 2 maj 1776 levererades det första brännvinet från kronobränneriet i Stockholm. Endast 3000 officiella krogar fick servera detta brännvin, vilka försågs med skyltar med riksvapnet för att framhålla deras legala status. På dessa krogar serverades kronobrännvinet i karaffer och glas prydda med kungens emblem.

"Kron Passionsfrukt Hantverkslikör är en somrig och exotisk smakupplevelse förpackad i en flaska där historia möter innovation. Passionsfrukt som smak har blivit oerhört populär de senaste åren, och det är inte svårt att förstå varför – det smakar helt fantastiskt" säger Marika Silander, Senior Brand Manager på Anora.

 

En fräsch tropisk sommardrink

Pornstar Martini

 

Ingredienser:
2 cl Kron Passionsfruktslikör
5 cl Koskenkorva Vanilla vodka
3 cl sockerlag
2 cl limejuice
1 st passionsfrukt
Bubbel i ett shotglas att servera vid sidan

Gör såhär:
1. Dela passionsfrukten i två delar. Spara ena delen som garnityr.
2. Häll den andra halvan av passionsfrukten tillsammans med passionsfruktslikören, vaniljvodkan, sockerlaget och limejuicen i en shaker med is. Skaka ordentligt.
3. Sila drinken och häll upp i ett martiniglas. Garnera med den sparade halvan av passionsfrukten och servera tillsammans med ett shotglas bubbel.

Tidigare pressreleaser

Grönstedts vill sätta guldkant på 6:e juni - Lanserar jubileumscognac
Pressrelease

Grönstedts vill sätta guldkant på 6:e juni - Lanserar jubileumscognac

I 20 år har Grönstedts lanserat ”Le National” inför nationaldagen - en premiumcognac i begränsad upplaga med en ny smakprofil och en ny design på flaskan varje år. Årets Grönstedts Le National är dedikerad Gamla Stan där Johan Daniel Grönstedt levde och verkade och i slutet av 1800-talet tappade sin allra första cognac med eget namn.

Italienska ägglikören Walcher Bombardino – prisvärd nyhet inför påsken
Pressrelease

Italienska ägglikören Walcher Bombardino – prisvärd nyhet inför påsken

Den 15 mars lanseras den uppskattade italienska ägglikören Walcher Bombardino. En klassisk och smakfull ägglikör av hög kvalitet till ett attraktivt pris.

Stockholms Bränneri släpper gin på burk
Pressrelease

Stockholms Bränneri släpper gin på burk

För att minska sina produkters klimatpåverkan men också för att utveckla och utmana produktkategorin så släpper Stockholms Bränneri nu Dry Gin Refill. Vår hyllade, ekologiska Dry Gin inspirerad av vår nordiska omgivning, nu fylld på aluminiumburk.

Cocktail Collective Watermelon är här – första blanddrycken i sitt slag
Pressrelease

Cocktail Collective Watermelon är här – första blanddrycken i sitt slag

Carlsberg lanserar nu nya Cocktail Collective Watermelon. Det är den första blanddrycken i sitt slag: Söt i smaken, men med lägre sockerinnehåll och färre kalorier än andra liknande produkter på marknaden. Produkten hittas på Systembolaget från 1 juni.