Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Irish Coffee
Recept

Irish Coffee recept

6 betyg

Historien om Irish Coffee härstammar från den tiden för de första flygningarna över Atlanten, i slutet av andra världskriget. För Irlands del blev Shannon Airport utanför Limerick knutpunkten för flygtrafik över Atlanten och det var här som bartendern Joe Sheridan uppfann den berömda drinken.

Irish Coffee

Irish Coffee ingredienser:

5 cl Irish whiskey
3 cl skakad grädde
1 tsk farinsocker
Kaffe

Så här blandar du en Irish Coffee:

1.Värm ett glas med hjälp av varmt vatten.
2. Häll i socker och whiskey.
3. Fyll på med kaffe.
4. Skikta skakad grädde på toppen.
5. Strö på lite socker.
6. Enjoy!

Visste du att…

Tidigare hade whiskey ofta druckits tillsammans med varmt te, men nu var kaffe mer på modet. Joe Sheridan blandade kaffe och farinsocker med den godaste whiskeyn, toppade med vispgrädde och serverade drinken i ett glas.

Nöjda och stärkta resenärer såg till att receptet spreds över världen och än idag fortsätter Irish Coffee sitt segertåg.

ANNONS