Meny
Hem / Trendspanare / Andy Watson

Trendspanare

Andy Watson

Bartenderexperten från Australien
Andy Watson heter jag och kommer från Sydney, Australien. Jag påbörjade min bartenderkarriär vid 17 års ålder. Nu är jag 34, har bott i Sverige i sju år och har bland annat hunnit ta hem 16 segrar i både inhemska och internationella drinktävlingar. Jag vann 2022 International Bartender’s Association Global Bartender of the Year och är global ambassadör för International Bartender’s Association.
Scrolla ner för att läsa mer om oss

Vad fick vi nog av i dryckesväg under 2023 som vi bör lämna bakom oss i år?
Månadens fråga
Vad fick vi nog av i dryckesväg under 2023 som vi bör lämna bakom oss i år?
Vad ska man välja: falsk hållbarhet..? Den alkoholfria rörelsen..? Nej, jag hoppas att det är den minimalistiska rörelsen.

Jag har stött på många bartenders världen runt som börjar lägga mer energi på presentationen av sina cocktails, vilket jag verkligen gillar. Trenden med minimalistiska cocktails tjänade sitt syfte när den var ny och relevant. Att gå bort från överflöd och istället fokusera på kvalitet gav konsumenten möjligheten att uppskatta hantverket som låg bakom drinkarna. Den gjorde också så att fler vågade testa mer experimentella smakkombinationer och banade väg för teknologiska framsteg för alla bartenders. Men nu är det dags att gå vidare. Vi välkomnar 2024 och omtolkningar av klassiker med visuellt tilltalande twister.

Nyligen gav jag mig in på Stockholms barscen där jag vill lägga stor vikt vid att ha gästen i fokus, delade ögonblick och hållbarhet. Utöver mixologi vill jag främja samarbeten och branschöverskridande partnerskap för att förbättra den övergripande gästupplevelsen. Jag engagerar mig i utbildning och kunskap inom bar- och restaurangbranschen, och deltar aktivt i initiativ som syftar till att utöka mixologins gränser.

Under 2023 gav jag mig ut på en global turné tillsammans med International Bartenders Association och ett antal sponsrade varumärken. Denna internationella resa har inte bara lärt mig om globalt framväxande trender, utan har också ökat min uppskattning för de egenskaper som gör den svenska barscenen verkligt unik. Genom mina erfarenheter vill jag fortsätta att bidra till mixologins ständiga förändring, och upprätthålla ett ständigt engagemang för lärande, samarbete och hållbara metoder.

Fakta

Namn: Andy Watson
Ålder: 34 år
Bor: Stockholm. Född i Sydney, Australien.
Tre favoritdrinkar:
Det ändras från dag till dag, men klassiker jag alltid återvänder till är Pisco Sour, Bamboo Cocktail och Rabo de Galo.
Topp 3 bästa cocktailbarerna i världen: 1. Who Hit John? - Vilnius, 2. Dillion Whisky Bar - Reykjavik, 3. The Bar in Front of a Bar - Aten

Andy Watsons drinkbibliotek

Holy Grail
Holy Grail Mörk rom
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA