Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / Mer snaps med mindre alkohol i sommar

23 Maj 2024

Pressrelease

Mer snaps med mindre alkohol i sommar

Under midsommar går startskottet för sommarens måltider med sill, färskpotatis och lätt kyld akvavit. Snapsen har även blivit en allt vanligare ingrediens i både somriga drinkar och cocktails. Idag kan alla njuta av den svenska sommartraditionen tack vare alkoholfria snapsar samt snapsar med lägre alkohol.

Mer snaps med mindre alkohol i sommar

Under de senaste åren har utvecklingen kring lågalkoholprodukter gått snabbt framåt och idag behövs inte full alkoholstyrka för att uppnå önskad smak. Det gäller även för snaps där O.P. Anderson Petronella Äpple & Kummin bröt ny mark vid lanseringen för över tio år sedan. Sedan förra året finns även O.P. Anderson Petronella Hallon med smak av hallon tillsammans med klassiska akvavitkryddor. De båda snapsarna passar perfekt till sommarens luncher och ligger på endast 30 respektive 25 procents alkoholhalt.

För alla som väljer att avstå alkohol helt tillverkar O.P. Anderson, sedan tre år tillbaka, alkoholfria snapsar i ett mixpack med sex småflaskor. De olika smakerna är utvalda för att passa allt från kött, fisk och vegetariska rätter till lagrad ost. O.P. Anderson har prisats internationellt och bland annat utsetts till världens bästa alkoholfria sprit. Säljstarten för det alkoholfria mixpacket i Systembolagets säsongssortiment sker första juni i år.

– Idag finns ett stort antal valmöjligheter inom snaps för alla som vill hålla nere sitt alkoholintag eller avstå helt. Det viktigaste är att alla får möjlighet att uppleva gemenskapen och alla goda sommarsmaker som förknippas med akvavit oavsett om man dricker alkohol eller inte, säger Malin Ollas som är Product Manager på Anora.

Trots att akvavit blivit är en populär cocktailingrediens är det få som känner till att lågalkoholsnaps och alkoholfri snaps också passar till drinkar och mocktails. Allra enklast är att fylla ett glas med is och toppa snapsen med sprite samt garnera med en citronskiva för en somrig aperitif.O.P. Anderson Petronella Äppelspritz

Ingredienser:
6 cl O.P. Anderson Petronella Äpple
Sprite
mousserande vin
skivat äpple
is

Gör så här:
1. Fyll upp ett stort vinglas med is.
2. Häll över 6 cl O.P. Anderson Petronella Äpple.
3. Fyll upp med lika delar Sprite och mousserande vin.
4. Garnera med några äppelskivor.

 

Petronella Hallon Lemonad

Ingredienser:
4 cl Petronella Hallon
3 cl citronjuice
2 cl sockerlag
pyttelite flingsalt
sodavatten
is

Gör så här:
1. Häll Petronella hallon, citronjuice och sockerlag i ett glas och blanda.
2. Tillsätt is och toppa med sodavatten och lite flingsalt.

 

O.P. Midsommar Spritz


Ingredienser:

5 cl O.P. Anderson Petronella Alkoholfri Snaps
1 cl citronjuice
2 cl koncentrerad fläderblomsaft
1 flaska Thomas Henry Cherry Blossom (alt neutral tonic)
färska skivade jordgubbar
citronskiva

Gör så här:
1. Fyll ett glas med is. Häll på O.P. Anderson Petronella alkoholfri snaps, citronjuice, fläderblomssaft och rör med drinksked. Toppa med Thomas Henry Cherry Blossom.
2. Garnera med skivade jordgubbar och citron.

 

Tidigare pressreleaser

Ny snaps på Systembolaget från Norrtälje Bränneri
Pressrelease

Ny snaps på Systembolaget från Norrtälje Bränneri

Vi har tidigare skrivit om att Norrtälje Bränneri har under 2023 sökt efter en mer praktisk flaska som uppfyller Systembolagets nya viktkrav och som är i linje med deras nya grafiska profil. Nu släpps den tredje delen i produktserien Norrtälje Bränneri Ekologisk Snaps 350 ml.

Sjösäker snaps i ny förpackning lanseras den 4 december 2023
Pressrelease

Sjösäker snaps i ny förpackning lanseras den 4 december 2023

Norrtälje Bränneri har producerat snapsen "Sailing" i sina karakteristiska sneda flaskor sedan början av 2000-talet. Men under 2023 har de sökt efter en mer praktisk flaska som uppfyller Systembolagets nya viktkrav och som är i linje med deras nya grafiska profil.

5 spännande snapsar till årets julbord
Artikel

5 spännande snapsar till årets julbord

Sill och nubbe på julen är för många lika självklart som julskinka och prinskorv. Den riviga känslan av snapsen kompletteras så väl av sillens sälta.

Snaps till påsken? ”Akvavit” eller vanligt brännvin – vet du skillnaden?
Artikel

Snaps till påsken? ”Akvavit” eller vanligt brännvin – vet du skillnaden?

Det är skillnad på snaps och snaps. Visste du att ”akvavit” är ett skyddat namn som inte får användas hur som helst?