Meny
Hem / Abuelo mate
Recept

Abuelo mate drink

1 betyg
Abuelo mate

Denna drink föddes i när jag bodde i La Paz. Jag skulle bjuda hem vänner på mat och till det göra en välkomstdrink. Fast utan att ha några drinkglas.

2 ”glas”

Du behöver:
2 passionsfrukter (gärna de gröna, som är mycket större än de lila. Fast receptet avser de mindre, lila.)
ca 4 cl mörk rom (Jag använde Abuelo, en enkel Panamaisk mörk rom som är populär i Bolivia.)
ca 4 cl papayaläsk (eller papayajos)
2 krm rårörsocker (kan utelämnas om passionsfruktena är väldigt söta.)

Tvätta passionsfrukterna.
Skär av toppen på vardera passionsfrukt. Skär ett litet hål i locken, skall användas som ställ till ”drinkglaset”. Rör ihop inanmätret med 1 krm socker i vardera fruktskalen, så att allt fruktkött är löst. Fyll resterande volym i fruktskalet med lika delar mörk rom och papayaläsk/-jos. Rör ihop drinken med en sked tills sockret löst sig. Kan drickas med sugrör till yerba mate för att sedan äta fruktköttet med sked. Men det är också trevligt att använda fruktskalet som glas och dricka direkt ur.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA