Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Hem / 5 smarta knep som gör livet i köket enklare

11 Juli 2023

Artikel

5 smarta knep som gör livet i köket enklare

Har du undrat över det snabbaste sättet att kyla vin, hur man får ut så mycket citronsaft som möjligt, eller bästa sättet att skära jordgubbar på? Vi har knepen!

5 smarta knep som gör livet i köket enklare

1. Supersnabb kylning av din dryck

Har du ett varmt vin och gäster som snart ska anlända? Fyll en hink eller stor skål med is och salt. Lägg sedan i din dryck och den kommer att bli iskall på nolltid. Detta trick är också perfekt om du har en fest och inte kan få plats med all dryck i kylskåpet.

2. Snabbare skivning av jordgubbar

Använd en äggskärare! Detta är ett effektivt sätt att snabba upp processen, speciellt när du behöver en större mängd jordgubbar.

3. Få ut maximalt med citrussaft

Här är två tricks som fungerar lika bra oavsett om det är en citron, lime eller apelsin: rulla frukten hårt fram och tillbaka mot en skärbräda innan du skär upp den, eller värm den i mikrovågsugnen i 15 sekunder.

4. Undvik vattnig dryck i glaset

Ibland vill du sitta längre och njuta utan att innehållet i glaset blir rumsvarmt. Istället för att använda isbitar som smälter och vattnar ner din dryck, prova att frysa in vindruvor som du lägger i glaset. Både praktiskt och estetiskt tilltalande!

5. Håll insekterna på avstånd

Att sitta ute i solen är skönt tills insekterna börjar svärma runt glasen. För att stänga dem ute, täck glaset med en uppochnervänd muffinsform och stick sedan ned ett sugrör genom formen för att dricka ur.