Meny
Hem / 5 Knep för att kyla din drycka

11 Juli 2023

Artikel

5 Knep för att kyla din drycka

Har du undrat över det snabbaste sättet att kyla vin, hur man extraherar mest möjlig saft från citrusfrukter eller att du kan skära jordgubbar med en äggskärare? Vinguiden delar fem smarta knep som gör livet i köket enklare.

5 Knep för att kyla din drycka

Supersnabb kylning av din dryck

Har du ett varmt vin och gäster som snart ska anlända? Fyll en hink eller stor skål med is och salt. Därefter sänker du ner din flaska där en liten stund, och det kommer att bli iskallt på ingen tid alls. Detta trick är också perfekt om du har en fest och inte kan få plats med all dryck i kylskåpet.

Snabbare skivning av jordgubbar

Använd en äggskärare! Detta är ett effektivt sätt att snabba upp processen, speciellt när du behöver en större mängd jordgubbar, till exempel för en punchbål eller som dekoration i glas.

Extrahera maximalt med citrusjuice

Här är två tricks som fungerar lika bra oavsett om det är en citron, lime eller apelsin: rulla frukten hårt fram och tillbaka mot ett skärbräda innan du skär upp den, eller värm den i mikrovågsugnen i 15 sekunder.

Undvik vattnig dryck i glaset

Ibland vill du sitta längre och njuta utan att innehållet i glaset blir rumsvarmt. Istället för att använda isbitar som smälter och vattnar ner din dryck, prova att frysa in vindruvor som du lägger i glaset. Det är både praktiskt och estetiskt tilltalande!

Håll insekterna på avstånd

Att sitta ute i solen med en god dryck är underbart tills insekterna börjar svärma runt glasen. För att stänga ute dem, täck glaset med en uppochner vänd muffinsform och stick sedan ned ett sugrör genom formen för att fortsätta njuta av din dryck.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA