Julgrogg

Drinkrecept

6 cl vodka
julmust
citron

häll i vodka i ett highballglas med mycket is.
fyll upp med julmust.
spritsa i liet citron och dekorera med en skiva på glaskanten.

cocktailguiden tackar emma hörnkvist från umeå för tipset och önskar god jul.

dock måste vi erinra om att drinken har funnits lika länge som julmusten. den finns under många namn, som jultomtens hämnd, saintas revenge eller kort och gott bara tomten.

Facebook Twitter Skriv ut

Julgrogg

Välkommen till Cocktailguiden.com

Cocktailguiden.com är världens största drinkdatabas - med fotografi på alla drinkar. Det kan finnas större receptsamlingar, men då oftast med ett ritat, skissat, glas.

1999 skapades i Sverige sajten Vinguiden.com. Året efter, år 2000, ville de svenska vin- och spritimportörerna, samt större spritagenter även visa upp starkare drycker än vin på den redan då framgångsrika Vinguiden.com. Ägarna såg ett problem med detta, och lösningen blev istället att presentera starksprit den mer eleganta vägen genom Cocktailguiden.com.

Trafiken växte och antalet drinkar likaså. Cocktailguiden arbetade i början tillsammans med Svenska Bartenders Gille i Stockholm, vilka vi lät blanda drinkar och föreslå recept - som sedan fotograferades i studio av fotograf Örs Gubas.

Trafiken och populäriteten kring Cocktailguiden.com är hög året runt, för att fullkomligt gå i taket vissa större helger varje år kring nyår. Vi har förstått att Cocktailguiden är och varåt en inspirationskälla till många bartenders. Vi kommer jobba på fler och nya funktioner för att stärka dessa band med de proffs som verkar Sverige, men ambitionen är öven att flytta fokus på Cocktailguiden.com även utomlands.