Meny
Hem / Whisky med vatten
Recept

Whisky med vatten drink

0 betyg
Whisky med vatten

Enklare än så här kan det inte bli!

4-8 cl maltwhisky (t.ex. The Famous Grouse Malt Whisky 1989)
Några droppar vatten (efter behag)

Vatten i maltwhisky späder ut alkoholen. Därmed sticker inte alkoholen i näsan när man doftar på den och smaklökarna bedövas inte, vilket gör att aromerna träder fram på ett tydligare sätt. Det blir helt enkelt lättare att prova för både nosen och paletten! Det är just aromrikedomen som särskiljer maltwhiskyn från all annan whisky och som gör den unik.

Ordet whisky betyder ursprungligen ”livets vatten”, så det är väl värt ett försök!

Om whisky-hatare
Att vissa inte tycker om whisky beror nog i hög grad på att den kan vara väldigt kraftig och rökig i stilen, framförallt maltwhisky och speciellt de som kommer från Islay i Skottland.

Några rekommendation till de som inte tycker om whisky men som ändå vill lära sig, är att börja med en lättare och mildare sådan (t ex blended whisky från Skottland). I blended whisky har man blandat maltwhisky med grainwhisky (ett rent destillat med hög alkoholhalt och mindre arom) just för att få en mildare produkt. Genom att prova olika sorter hittar man förhoppningsvis till slut den stil som passar den egna personliga smaken.

Ett effektivt sätt att tona ner den kraftiga whiskysmaken är att servera den med is. Av många whiskyfanatiker sett som ett helgerån. Av andra som det enda sättet. Som vanligt tycker vi att du ska göra som du själv tycker är bäst.

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA