Meny
Hem / Svensk vodka populär i USA

7 April 2016

Nyhet

Svensk vodka populär i USA

Den mest sålda svenska vodkan i USA lär enligt amerikanska rapporter vara Svedka. En premiumvodka som dessutom ökar i popularitet och som nu finns att köpa på svensk mark.

Svensk vodka populär i USA

Premiumsprit är en trend som håller i sig och en spritsort som seglar upp som favorit är vodka. Svedka har imponerat på amerikanarna sedan första importen 1998. Tidigare i år meddelade amerikanska Impact Databank i sin rapport över 2015 att Svedka nu är den största importerade vodkan i USA. Inte många känner till att Svedka är svenskt och kommer från ett destilleri i Lidköping, där den produceras och tappas för vidare export till USA.

Det svenska vodkamärket – vars namn är en mix av Sverige, svenska och vodka – har ända sedan starten uppmärksammats med priser och utmärkelser, däribland tre guld och två silver i San Francisco World Spirits Competition. Svedka har även fått två guld och ett silver av Beverage Testing Institute. Svedkas ambitioner är fortsatt höga och enligt sin marknadsföring, där en New York-baserad byrå skapar de beryktade och uppmärksammande annonserna, kommer märket att vara världens populäraste vodka år 2033!

– Svedka är en premiumvodka för den medvetne. I USA beställer du inte en vodkadrink i baren, du beställer en Svedkadrink. Det känns kul och på tiden att Svedka nu finns att köpa på hemmaplan”, säger Petter Berglund, vd på Arctic Beverage Sweden som distribuerar Svedka i Sverige.

SVEDKA SOUR – en sötsur nyklassiker
4 cl SVEDKA vodka
2 cl citronjuice
2 cl sockerlag
¼ st äggvita

Så här gör du:
Häll Svedka vodka, citronjuice, sockerlag, äggvita och is i en shaker. Skaka om. Ta fram ett rocksglas och fyll med is. Sila av drinken ned i glaset. Garnera med en citronskiva på glaskanten. Servera!

 

Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA