https://www.cocktailguiden.com/wp-content/themes/cocktailguiden_v3

Kaffe med Baileys drink

Kaffe med Baileys

Dela gärna med dig av receptet till dina vänner!

Svenskarna älskar sitt kaffe. En av landets populäraste gräddlikörer, Baileys, gifter sig alldeles utmärkt med just kaffe så här bjuder matskribenten Cassandra Lundgren på en Kaffe Karlsson med smaksatt grädde!

Baileys är en gräddlikör som får sin silkeslena smak av grädde, irländsk whisky, kakao och vanilj. Den har vunnit fler medaljer än någon av sina konkurrenter i den prestigefyllda tävlingen San Fransisco World Spirits Awards och blev 2012 års guldvinnare. Mer än 82 miljoner flaskor säljs per år – en mängd som placerar Baileys högst på listan över världens bäst säljande likörer.

Cassandra Lundgren är matskribent och en av grundarna bakom sajten Fine Day. Kaffe Karlsson är en av drinkarna hon skapat med hjälp av huvudingredienserna kaffe och Baileys. Enkel att göra efter en dag i skidspåret eller en långpromenad i vårsolen.

– Det jag gillar med Baileys är att det är en klassisk likör som erbjuder oändliga möjligheter när det kommer till skapande. Det enkla är oftast det godaste och med det som utgångspunkt tog jag fram mina recept, säger Cassandra Lundgren.

Kaffe med Baileys ingredienser:

1 cl apelsinlikör
4 cl Baileys Original Irish Cream
1 kopp starkt kaffe

Dekoration:

1 dl vispad grädde smaksatt med Baileys
Choklad med apelsinkrokant

Så här blandar du en Kaffe med Baileys:

Häll först i apelsinlikör i glaset, sedan Baileys och fyll på med kaffe. Toppa med grädde smaksatt med Baileys och dekorera med riven choklad med apelsinkrokant.

Servera den varma drinken direkt.

Dela gärna med dig av receptet till dina vänner!

Omdömen om Kaffe med Baileys

Tyvärr så finns den inga omdömen om Kaffe med Baileys ännu, bli den första att lämna!