https://www.cocktailguiden.com/wp-content/themes/cocktailguiden_v3

Irish Coffee recept

Irish Coffee

Dela gärna med dig av receptet till dina vänner!

Irish Coffee ingredienser:

4 cl Irländsk blended whiskey
2 tsk farinsocker
starkt bryggkaffe
lättvispad eller skakad grädde

Så här blandar du en Irish Coffee:

I ett högt glas på fot tillsättes farinsocker och Jameson.
Häll över hett, starkt bryggkaffe tills ca 1 cm återstår av glaskanten.
Blanda tills sockret löses upp.
Häll försiktigt den lätt vispade grädden över baksidan på en sked.
Servera utan sugrör eller sked.

Tilläggas kan bara att det kan vara lämpligt att ha en sked stående i glaset när du häller i kaffet. Skeden avleder värmen och förhindrar att glaset spricker. Men ta ur den innan du serverar. Irish Coffee ska drickas med gräddmustasch!

Historien om Irish Coffee

Irish Coffee, Irlands bidrag till samlingen av världens mest populära drinkar är, mot all förmodan, en ganska ny idé med tanke på att whiskey har druckits i över 1000 år.

Historien om Irish Coffee härstammar från den tiden för de första flygningarna över Atlanten, i slutet av andra världskriget. För Irlands del blev Shannon Airport utanför Limerick knutpunkten för flygtrafik över Atlanten och det var här som bartendern Joe Sheridan uppfann den berömda drinken.

Från början var det te som gällde

Tidigare hade whiskey ofta druckits tillsammans med varmt te, men nu var kaffe mer på modet. Joe Sheridan blandade kaffe och farinsocker med den godaste whiskeyn, toppade med vispgrädde och serverade drinken i ett glas.

Nöjda och stärkta resenärer såg till att receptet spreds över världen och än idag fortsätter Irish Coffee sitt segertåg.

Dela gärna med dig av receptet till dina vänner!

Omdömen om Irish Coffee

  • Carl J Tengström - 2016-07-10 12:12:00
    Irish Coffee är en utsökt kombination av kaffe. långdrink och efterrätt. En oslagbar kombination i all sin enkelhet. Men kom ihåg: Det skall vara Irish Whiskey!