https://www.cocktailguiden.com/wp-content/themes/cocktailguiden_v3

Svensk vodka populär i USA

Den mest sålda svenska vodkan i USA lär enligt amerikanska rapporter vara Svedka. En premiumvodka som dessutom ökar i popularitet och som nu finns att köpa på svensk mark.

Premiumsprit är en trend som håller i sig och en spritsort som seglar upp som favorit är vodka. Svedka har imponerat på amerikanarna sedan första importen 1998. Tidigare i år meddelade amerikanska Impact Databank i sin rapport över 2015 att Svedka nu är den största importerade vodkan i USA. Inte många känner till att Svedka är svenskt och kommer från ett destilleri i Lidköping, där den produceras och tappas för vidare export till USA.

Det svenska vodkamärket – vars namn är en mix av Sverige, svenska och vodka – har ända sedan starten uppmärksammats med priser och utmärkelser, däribland tre guld och två silver i San Francisco World Spirits Competition. Svedka har även fått två guld och ett silver av Beverage Testing Institute. Svedkas ambitioner är fortsatt höga och enligt sin marknadsföring, där en New York-baserad byrå skapar de beryktade och uppmärksammande annonserna, kommer märket att vara världens populäraste vodka år 2033!

– Svedka är en premiumvodka för den medvetne. I USA beställer du inte en vodkadrink i baren, du beställer en Svedkadrink. Det känns kul och på tiden att Svedka nu finns att köpa på hemmaplan”, säger Petter Berglund, vd på Arctic Beverage Sweden som distribuerar Svedka i Sverige.

SVEDKA SOUR – en sötsur nyklassiker
4 cl SVEDKA vodka
2 cl citronjuice
2 cl sockerlag
¼ st äggvita

Så här gör du:
Häll Svedka vodka, citronjuice, sockerlag, äggvita och is i en shaker. Skaka om. Ta fram ett rocksglas och fyll med is. Sila av drinken ned i glaset. Garnera med en citronskiva på glaskanten. Servera!

Svedka-686

SVEDKA Artikelnummer: 86180 Alkoholhalt: 40% Volym: 700 ml Pris: 259 kr

Dela gärna nyheten!

Nyhetsarkiv

 • Klicka för att läsa mer
  Med känsla för rom

  Med känsla för rom

  Rombarer börjar bli en allt vanligare syn i den svenska krogfloran. Av den naturliga anledningen att rom ökar i popularitet och att användningsområdena på drycken är så variationsrika. Vi sökte upp ..
 • Klicka för att läsa mer
  Svensk vodka populär i USA

  Svensk vodka populär i USA

  Den mest sålda svenska vodkan i USA lär enligt amerikanska rapporter vara Svedka. En premiumvodka som dessutom ökar i popularitet och som nu finns att köpa på svensk mark. Premiumsprit är en trend ..
 • Klicka för att läsa mer
  Gammal klassiker i ny kostym

  Gammal klassiker i ny kostym

  Star Dry Gin har funnits på marknaden sedan 1933. Nu har den gamle storsäljaren fått ny design, med tydlig inspiration från Londons dåtida gatuliv. I början av mars kommer den nygamla klassikern St..
 • Klicka för att läsa mer
  Sveriges bästa barer gör upp i Bartender’s Choice Awards

  Sveriges bästa barer gör upp i Bartender’s Choice Awards

  Äntligen lite konkurrens! Stockholm, som de senaste åren dominerat i bland annat kategorin Årets Cocktailbar, får i år kämpa mot barer från både Umeå och Göteborg. Sveriges mest prestigefyllda barut..